Za uživanje u kulturnim dešavanjima - trećina plate!
Foto: CILE

Istraživali smo kultura za većinu građana Srbije postala je istinski luksuz

Za uživanje u kulturnim dešavanjima - trećina plate!

Pop kultura -
Skupo Ukoliko odlučite da u februaru pogledate dramu, mjuzikl, balet, operu, film na Festu i neki u bioskopu, to će prilično uticati na vaš budžet

Redovi za pozorišne karte ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta zbog velikog popusta pokrenuli su polemike u kulturnim krugovima. Mnogi ih tumače kao nasušnu potrebu, mnogi kao borbu protiv estradizacije. U svakom slučaju, veliki broj ljudi ispred pozorišta pokazao je da je ovakva odluka preko potrebna i da je naišla na veliku podršku.Svega pomaloZato smo istraživali koliko bi vam novca trebalo ako biste, recimo, u februaru rešili da se kulturno uzdižete, a živite u prestonici. Koliko sutra na repertoaru u Madlenijanumu pogledajte dramu „Ana Karenjina“. To zadovoljstvo će vas koštati 900 dinara. Već 11. februara se spremite da uživate u operi „Travijata“ u Narodnom pozorištu. Za kartu spremite 600 dinara. U celoj priči nezaobilazan je mjuzikl. Na primer, „Cigani lete u nebo“ u Pozorištu na Terazijama 22. februara. Ulaznica 1.500 dinara. Dva dana kasnije ne propustite izvođenje baleta „Krcko Oraščić“ u Narodnom pozorištu. Koštaće vas 1.000 dinara.

Naravno, nismo zaboravili bioskop. Volite 3D tehnologiju, pa ste izabrali film „Hobit: Bitka pet armija“ 14. februara u „Ušću sinepleks“. Pošto je to vikend, cena ulaznice je 590 dinara. A 27. februara počinje čuveni Fest. To se ne propušta. Prve večeri u Sava centru prikazuje se „Sen Loran“. Ulaznica 500 dinara. Sutradan biste pogledali „71“ u Dvorani kulturnog centra. Karta - nešto jeftinija - 300 dinara. I završi se februar. Najkraći mesec. Da je potrajao još tri dana, verovatno biste još nešto odabrali.

Nimalo jeftinoI sada je vreme da se podvuče crta - 5.390 dinara. Toliko bi vas koštalo kulturno uzdizanje. Ali, tu nije kraj. Imate partnera? Onda ukupna suma iznosi 10.780 dinara. Imate i decu? Ulaznica za predstavu „Mala sirena“, na primer, u „Bošku Buhi“ iznosi 600 dinara, dok neki od animiranih crtaća u bioskopskim dvoranama košta 350 dinara. I dođosmo skoro do trećine prosečne plate u Srbiji. Malo li je na ovu skupoću.

Plasido Domingo
Plasido Domingo

Velika imenaKARTE ZA KONCERT I PO 10.000 DINARAPrateći brojna kulturna dešavanja, nezaobilazna tačka su i koncerti klasične muzike. Kada muziciraju domaći izvođači, karte koštaju 1.500 dinara, dok će pojedini strani muzičari i operski pevači poput Plasida Dominga ili kvarteta Il Divo iz vašeg džepa izbiti i po 10.000 dinara ukoliko želite dobra mesta.

OlakšicePOPUSTI ZA STUDENTE I PENZIONEREKako bi građanima omogućili da češće dolaze na predstave, pozorišta organizuju redovne popuste za srednjoškolce, studente, invalide i penzionere, dok neka poput Narodnog pozorišta i Madlenijanuma organizuju popuste na grupne dolaske, ali i dane kada su cene karata snižene i do 50 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track