(VIDEO) Bojana Stamenov je predstavnik Srbije na Evroviziji!
Foto: Printskrin

Beč 2015

(VIDEO) Bojana Stamenov je predstavnik Srbije na Evroviziji!

Pop kultura -
Bojana se predstavila pesmom "Ceo svet je moj" i očarala stručni žiri, ali i publiku u Srbiji

Bojana Stamenov predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Beču koja će se održati od 19. do 23. maja.

Ona se predstavila pesmom "Ceo svet je moj" čiji su autori Vladimir Grajić i Leontina Vukomanović. Bojana je dobila 3 glasa od članova stručnog žirija, ali i maksimum poena od publike koja je glasala sms glasovima.

U večerašnjem finalu, njih troje je predstavilo svoje pesme. Aleksa Jelić sa pesmom "Vodi me", pobednica konkursa za neafirmisane talente Danica Krstić sa pesmom "Suze za kraj".

Vladimir Grajić Graja, kompozitor pesme "Molitva" sa kojom je Marija Šerifović pobedila 2007. godine u Helsinkiju, komponovao je sve tri numere. Odluku o pobedniku doneće i žiri i publika, koja će imati priliku da putem poruka, glasa za svog favorita.

Tok emisije:

22.17 Predstavnik Srbije na Evroviziji je Bojana Stamenov!

Stručni žiri glasao je ovako: 1 poen je dobila Danica Krstić, 2 poena je dobio Aleksa Jelić, a tri poena idu Bojani Stamenom.

Glasovi publike: 4.363 glasa, odnosno 1 poen ide Aleksi Jeliću, 8.039 glasa dobila je Danica Krstić, a dok je 10.547 glasova i 3 poena dobila je Bojana Stamenov.

22.13 Bjuti kvins pevaju pesmu "Zavet"

22.07 Leontina je treća gošća u studiju. "Moram da priznam da pisanje teksta mnogo zavisi od melodije. Ako je intrigantna melodija, tekst je lakše napisati. Graja i ja se poznajemo već neko vreme i znamo kako funkcionišemo. Drago mi je što je Saša Mirković naša spona. Ja sam dovela Mariju Šerifović u Beoton i napisala joj pesmu sa kojom je osvojila 7 nagrada", rekla je Leontina.

22.03 Andrea Demirović je nastupila sa pesmom Ralfa Zigela u Moskvi. Ovoga puta izvodi pesmu Vladimira Graića "Odlazim".

21.58 Mirna, Nevena i Sara izvode "Molitvu"

21.53 Saša Mirković, producent Beotona je drugi gost u studiju. "Ja sam mnogo puta rekao do sada, nije lako ovim ljudima da izađu na stejdž. Oni se sami od sebe osećaju kao zvezde i nešto što moraju da opravdaju. Ja imam tremu kad sednem pred vas lepe ljude", rekao je Saša.

"Imamo taj srpski inat. Kad sam sa Grajom pričao o pesmi "Molitva", ja sam njemu rekao da moramo da "zamolimo da uđemo u Evropu". Angažovali smo Leontinu da piše tekst, valjda nije bila pod inspiracijom. Mare je onda dobio zadatak da napiše tekst. Morali smo prvo da pobedimo na Beoviziji a onda i na evroviziji. Marija je jedan od najboljih vokala na svetu i čast je raditi sa njom", prisećao se Graja.

21.45 Vladimir Graić rekao je da mu nikako nije svejedno. "Svo troje su fenomenalno odradili posao, čestitam", rekao je Graja.

"Mnogo vere i mnogo vežbe, sa njihove strane je bilo stvarno požrtvovanosti mnogo", rekao je Vladimir. On se prisetio "Molitve". "Nastala je pesma za tri minuta, kao da mi je neko levkom sipao muziku u uši", objasnio je . "Pesma mora da ima neku hitičnost, prepoznatljiv refren koji ulazi u uši... Mora ipak da bude bitno i kako izvođač izgleda", rekao je Graja. On je rekao da muzika bez teksta ne ide nikako i da je poruka koja se prenosi publici mnogo bitna.

"Ko god bude pobedio biće sjajno! Za zemlju Srbiju je jako bitno da se plasira u finale i da ostane na takmičenju. Trebalo bi svake godine da učestvujemo", objasnio je autor kompozicija.

21.28 Glasa se po evrovizijskom sistemu. Pedeset odsto glasova čini publika, dok ostalih 50 odsto odlučuje. U stručnom žiriju su Ivan Ilić, aranžer i dirigent, drugi član žirija je Nevena Božović kao jedini predstavnik obe Evrovizije i dečje i za odrasle, i treći član je Goran Stankov, producent Beotona.

21.23 Rođena je 1986. godine, a voli da sluša soul i fank. U horoskopu je dupli rak i veruje u ljubav za ceo život. Bojana Stamenom peva pesmu "Ceo svet je moj", a autori su isti.

21.19 Ima samo 19 godina, a svira violinu i klavir. Danica Krstić voli tradicionalnu muziku. Ona se predstavlja pesmom "Suze za kraj". Autori su isto Vladimir Graić i Leontina Vukomanović.

21.16 Prvi će se publici predstaviti Aleksa Jelić. Obožava neprestano kretanje, muziku i Barselonu. Pesma se zove "Vodi me", a autori su Vladimir Graić i Leontina Vukomanović.

21.13 Odbrojavanje za Beč je počelo, a voditeljka Maja Nikolić podsetila je gledaoce na prethodne pobednike.

http://www.youtube.com/watch?v=OrwtoCMkIMw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track