(FOTO, VIDEO) OSKAR U GAĆAMA: Nil Patrik Haris vodio program u donjem vešu!
Foto: Rojters

Razgolitio se

(FOTO, VIDEO) OSKAR U GAĆAMA: Nil Patrik Haris vodio program u donjem vešu!

Pop kultura -
U jednom od smešnijih momenata, omažu poznatoj sceni iz "Čoveka ptice", Haris je na scenu istrčao samo u donjem vešu i čarapama i pozvao prezentere nagrade za miks zvuka rečima: Gluma je plemenita profesija

Voleli ga ili ne, Nil Patrik Haris bio je jedan od "najvrednijih" voditelja u istoriji Oskara i noćas je pevao, plesao pa čak i trčao u donjem vešu po Dolbi teatru.

Ova 41-godišnja brodvejska i TV zvezda, koji je slavu stekao još kao dete u seriji "Doogie Howser, M.D." sa stilom se suočio i sa kontroverzom koja je okruživala ovu, 87. dodelu Oskara, šalom na samom početku ceremonije.

"Danas odajemo priznanje holivudskim najboljim i najbeljim. Pardon, najsjajnijim", rekao je Haris nasmejavši tako publiku i opustivši atmosferu u krcatom Dobi teatru.

Uvodna šala odnosila se na kritike na račun članova Akademije, koji dodeljuju Oskare, koji ove godine nisu nominovali nijednog obojenog glumca u bilo kojoj glumačkoj kategoriji, što je politički nekorektan propust kakav se nije dogodio godinama, a naročito imajući u vidu ulogu Dejvida Ojelova u drami o građanskim pravima crnaca "Selma". Šala je bila prva od nekoliko politički osetljivih trenutaka tokom ceremonije.

Patriša Arket je, primajući Oskara za epizodnu ulogu samohrane majke u "Odrastanju", rekla: "Svakoj ženi koja je rodila, svakom poreskom obezniku i građaninu ove nacije, mi smo se borili za svačija prava". "Došlo je vreme da ponovo pokažemo da smo za jednakost svih i za jednaka prava za žene u SAD", dodala je ona.

Haris je ubrzo potom uzvratio zajedljivim komentarom i igrom reči da "Tema filma "Citizenfour" Edvard Snouden nije mogao da bude ovde zbog izdaje". U jednom od najemotivnijih trenutaka večeri, reper Komon i r'n'b zvezda Džon Ledžend otpevali su duet "Glory" iz filma "Selma".

Njih dvojica dobili su Oskara za najbolju pesmu a njihovo izvođenje podiglo je publiku na noge, a neke i rasplakalo. Druge stojeće ovacije dobila je Ledi Gaga koja je otpevala pesme iz mjuzikla "Moje pesme moji snovi" a potom pozvala na scenu zvezdu tog klasika Džuli Endruz.

"Draga Lejdi Gaga, hvala ti na ovoj divnoj počasti", rekla je vidljivo dirnuta, 79-godišnja Endruz."Teško je poverovati da je 50 godina prošlo od premijere tog radosnog filma. Svi se osećamo blagoslovljeno što smo bili deo njega. A što se mene tiče? Koliko sreće neko može da ima?".

Haris, je, pišu agencije, možda bio najbolji kada je pokazao svoje plesačko i pevačko umeće na otvaranju ceremonije kada je odao priznanje filmskoj magiji a istovremeno se osvrnuo na mlađu, tehnički napredniju, TV publiku.

"Provalite glamur, sjaj i ljude koji tvituju. Niko još nije ogorčen i pijan jer niko nije izgubio", pevao je Haris, zvezda sitkoma "Kako sam upoznao vašu majku" koji je ranije dobio tri Emija kao domaćin dodele brodvejskih Toni nagrada.

U jednom od smešnijih momenata, omažu poznatoj sceni iz "Čoveka ptice", Haris je na scenu istrčao samo u donjem vešu i čarapama i pozvao prezentere nagrade za miks zvuka rečima: "Gluma je plemenita profesija".

Očigledan znak da je Akademija pokušala da se približi mlađim gledaocima bio je performans pop dua Tegan i Sara koje su zajedno sa Endijem Sambergkom i Lonli ajland triom izveli "Everything is Awesome". Pretvorivši jedan od prošlogodišnjih najvećih kikseva na Oskaru u komičnu epizodu, Džon Travolta se vratio kao prezenter sa pevačicom Idinom Menzel čije je ime pogrešno izgovorio prošle godine.

Ovoga puta je tačno izgovorio njeno ime a onda mudro prepustio Menzelovoj da pročita imena nominovanih za najbolju originalnu pesmu.Dobitnici, Ledžend i Komon, lepo su zaokružili noćasnji krug političke korektnosti i komičnih momenata, zaključuje Rojters.

http://www.youtube.com/watch?v=P6wEccrM2n8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track