MONIKA JE BOMBA: Napravila je seks skandal sa predsednikom Amerike, a danas izgleda ovako...
Foto: Profimedia

Poznata dama

MONIKA JE BOMBA: Napravila je seks skandal sa predsednikom Amerike, a danas izgleda ovako...

Pop kultura -
Monika Levinski je u crvenoj haljini zablistala na zabavi "Vanity fair", povod je bila dodela Oskara, a lokacija Beverli Hils

Ova žena se potrudila da kraj 20. veka na svetskoj političkoj sceni bude obeležen velikim skandalom. Monika Levinski je pre 17 godina aferom sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom uzdrmala Belu kuću, ali i ceo svet, a posle skandala ostala su razna svedočenja. Danas kad biste sreli glavnu akterku, teško biste je prepoznali. Monika je sad druga žena.

Monika Levinski je u crvenoj haljini zablistala na jučerašnjoj zabavi "Vanity fair", povod je bila dodela Oskara, a lokacija Beverli Hils. Žena koja je krajem devedesetih uzdrmala Ameriku, bila je jedna od najzapaženijih gošći zabave. Baš kao što je sinoć na Beverli Hilsu njena haljina bila vatrena, tako je 1998. godine prava "bomba" zapalila Ameriku.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Bila je to vest da se između Monike Levinski i Bila Klintona dogodio seks, i to u Ovalnom kabinetu Bele kuće, koji je postao je najpoznatiji kabinet na planeti. Priča o vezi između sekretarice i predsednika uspela je da zaseni sve svetske vesti. Monika Levinski je bila "hrabra", pa je otvoreno pričala da je sa tadašnjim predsednikom Klintonom imala oralni seks. Klinton je prvo poricao na sudu takve navode, ali ga je čuvena plava haljina gospođice Levinski, koja je sadržala DNK dokaz, naterala da se izvini javnosti zbog laži i da prizna aferu. Žaljenje Klintona nije smirilo strasti, pa skadali na relaciji Monika- Bil- Hilari nisu prestajali. Reakcije Hilari Klinton na skandal iz 1998. godine detaljno je u svojim beleškama opisala njena bliska prijateljica Dajan Bler, koja je na Univerzitetu u Arkanzasu radila kao profesorka političkih nauka, do smrti 2000. godine.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"To je bila greška, ali ona (Hilari) je u njegovu (Bilovu) korist isticala da je pokušao da raskine, da se povuče, da kontroliše nekoga ko je očigledno ”narcisoidan” i ”komičan” lik, ali stvar je izmakla kontroli", napisala je Bler. Skandal Levinski je po nekima zamalo uništio političku karijeru Bila Klintova, po drugima baš taj skandal bio je presudan za njegov sunovrat. Za Moniku je presudan "Vanity fair", ona je prošle godine ovom časopisu dala dala ekskluzivnu ispovest u kojoj je otkrila koliko joj je bilo teško nakon seksualne afere sa Bilom Klintonom.

"Veoma mnogo žalim zbog svega što se dogodilo između mene i predsednika Klintona. Neki smatraju da mi je Klinton platio da ćutim. Uveravam vas da je to daleko od istine. Sada sam konačno odlučila da dam svojoj prošlosti svrhu, a koliko će me to koštati, uskoro ću saznati", rekla je tad Levinski.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Ona je poručila da je pristala na vezu sa njim, ali da ju je kasnije on zlostavljao. "Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći", dodala je ona.

Posle afere Monika Levinski je živela u Londonu, ge je magistrirala socijalnu psihologiju. Živela je i u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu.

Foto InstagrAM
Foto InstagrAM

(SuperŽena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track