(VIDEO) TUŽAN KRAJ: Tinejdžerka (15) se izgladnjivala do smrti zbog maltretiranja u školi
Foto: Printskrin/Youtube

Ispovest njene majke

(VIDEO) TUŽAN KRAJ: Tinejdžerka (15) se izgladnjivala do smrti zbog maltretiranja u školi

Pop kultura -
Nakon njene smrti, prvo sam krivila sebe, ali ona je i doktore zavarala, kaže majka preminule devojčice

Srednjoškolka Lesli Smer je 1. februara proslavila 15. rođendan i idućeg dana umrla od srčanog udara nakon što svoje telo u potpunosti iscrpila izgladnjivanjem.

Njeni problemi počeli su nekoliko meseci ranije kada su je prijatelji iz škole počeli zadirkivati zbog oblina."Govorili su joj da joj zadnjica izgleda veliko u kratkim pantalonama. To je devojčicu pogađalo i sve je uzimala za ozbiljno", ispričala je njena majka.

Ona tvrdi i da su prijateljice volele Lesli i kako joj nisu želele ništa loše, te da je njena ćerka postala fokusirana na svoju kilažu.

Prvo se koncentrisala na zdravu hranu i vežbe, ali uskoro je njena porodica primetila da se Lesli čudno ponaša.

Kad god bi ušla u kupatilo zaključala bi se i pustila vodu da teče.

"Govorila bi da se zaključava zbog mlađeg brata i da pušta vodu kako bi lakše mokrila. Poverovala sam joj", govori majka koja se zabrinula tek kada je njena ćerka počela naglo mršaviti.

Foto: Printskrin/Youtube
Foto: Printskrin/Youtube

U jednom trenutku Lesli je završila u bolnici nakon što se onesvestila i lupila glavom. Tada su primetili da Lesli povraća sve što pojede, dijagnostikovali su joj čir na želucu i prepisali lekove.

Poslali su je psihijatru, ali o poremećaju u shrani nisu ništa konstatovali.

"Nakon njene smrti, prvo sam krivila sebe, ali ona je i doktore zavarala", priča majka devojčice.

Sa 57 kilograma, Lesli je spala na samo 40. Na dan kada je umrla vratila se iz škole i požalila da se ne oseća dobro. Njen očuh našao ju je onesvešćenu, pokušao je oživeti i pozvao hitnu pomoć. Međutim, nije joj bilo pomoći.

Na svoj rođendan pojela je sedam obroka, ali majka sada veruje da je kasnije sve povratila.

"Bila je vrlo pametna devojka. Znala je dobro kako sve da sakrije", govori majka koja je u sećanje na svoju ćerku osnovala organizaciju "Lesli" koja širi svest o anoreksiji, bulimiji i drugim poremećajima u prehrani, te nudi pomoć roditeljima u problemima.

"Ako spasim samo jednu porodicu od ove boli koju mi proživljavamo, onda moja kći nije umrla uzalud", govori majka preminule devojčice.

http://www.youtube.com/watch?v=9x6i0i2drWg

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track