Savršen osmeh: Izbelite zube domaćim preparatom
Foto: Shutterstock

Prirodna kozmetika

Savršen osmeh: Izbelite zube domaćim preparatom

Pop kultura -
Brzo i lako možete napraviti pastu koja će vam podariti blistav osmeh.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.Nisu vam neophodni posebni kupovni preparati za izbeljivanje zuba - efikasan tretman možete primeniti i kod kuće pomoću domaćeg preparata.

Za pripremu preparata za izbeljivanje zuba je potrebno:

4 kašike kurkume u prahu2 kašičice sode bikarbone3 kašike kokosovog ulja + još ulja za mućkanje u ustima nakon paste

Stavite u posudu kurkumu, sodu bikarbonu i tri kašike kokosovog ulja i dobro promešajte kašikom ili viljuškom.Na četkicu za zube stavite 2 kašičice smese za izbeljivanje i dobro trljajte zube oko 2 minuta. Nakon toga mućkajte kokosovo ulje u ustima još jedan minut, ispljunite, pa usta isperite vodom.

Ponavljajte postupak nekoliko puta nedeljno, ali vodite računa - smesa može da oboji kožu oko usana. Eventualne mrlje od kurkume s kože možete skinuti tako što ćete na to mesto naneti mleko i isprati nakon 5 minuta. Zbog toga bi trebalo da koristite posebnu četkicu za nanošenje ove smese.Preparat za izbeljivanje čuvajte u frižideru.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Ukusan napitak koji topi kilogrameDomaća krema protiv boraČudotvorna medena voda čuva vaše zdravljePrirodni lekovi protiv strija, ožiljaka i podočnjakaDomaći lek protiv bolova u kičmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track