PONOSNA ĆERKA: Moj tata je heroj, a ovo je njegova tužna životna priča
Foto: Profimedia

Nije odustao od života

PONOSNA ĆERKA: Moj tata je heroj, a ovo je njegova tužna životna priča

Pop kultura -
Nakon što je videla koliko teških trenutaka je njen otac preživeo i koliko i dalje snage ima u njemu, poželela je da jednog dana bude hrabra poput njega

Jedna devojka, poznata samo kao Alisa, odlučila je podeliti sa svetom priču o svom tati koji je preživio moždani udar i smrt supruge, ali ostao optimističan.

Devojka započinje svoju priču rečima da je on najhrabriji čovek kojeg zna i da se može samo nadati da će jednog dana biti hrabra poput njega.

A ovo je životna priča njenog oca, osobe na koju je ona najponosnija:

Džonatan je imao nekoliko manjih moždanih udara koje doktori nisu uspeli dijagnostikovati, pre nego što je pao u kuhinji vlastitog doma, gde ga je pronašla ćerka.

Doktori su hteli odustati od lečenja i pustiti ga da umre prirodno jer su procenili da je 50 posto mozga oštećeno i da nikada više neće hodati ili govoriti. Porodica je zahtevala nastavak lečenja jer bi u suprotnom ubrzo umro od upale koje je tinjala u njemu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nekoliko meseci kasnije, još uvek je bio u komi i veštački mu se održavao život. Njegova ćerka i supruga pokušale su komunicirati sa njim stiskanjem dlana što im je davalo nadu.

Godinu dana kasnije, probudio se iz kome. Počeo je učiti govor, ali s hodanjem je imao problema. Zbog toga je rekao doktorima da mu amputiraju noge jer su beskorisne, a prve korake napravio je s novim protezama.

Tri godine nakon moždanog udara, supruzi je dijagnostikovan rak, a umrla je u roku od samo nekoliko meseci, 2006. godine. Uprkos svemu, Džon se nedavno uselio u vlastiti stan i posvetio se crtanju, a njegova je poruka da treba prihvatiti život i održavati pozitivan stav pa voli reći: Moj je život počeo pre 12 godina.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(magazin.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track