ZA SAMO 30 SEKUNDI: Oslobodite se glavobolje i stresa!
Foto: Shutterstock

KAKAV TRIK!

ZA SAMO 30 SEKUNDI: Oslobodite se glavobolje i stresa!

Pop kultura -
Za samo pola minuta,jednim udarcem ubijte dve muve odnosno se istovremeno rešite glavobolje i stresa

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.Živimo u stresnom vremenu i pravo je iznenađenje kada se ne osećate usplahireno, nervozno ili kada vas ne boli glava. Međutim, za samo pola minuta možete sami da rešite problem glavobolje i stresa, pomoću akupresure.Akupresura je drevna kineska metoda lečenja i samolečenja za koju nisu potrebni lekovi već tehnika, znanje i vaši prsti.

Pre svega, morate da budete svesni svoje hoku tačke. Hoku tačka je mesto na šaci između kosti kažiprsta i palca. Reč je o akupresurnom mestu povezanom s relaksacijom gornjeg dela tela, a pritiskom na spomenuto mesto stimulišete živce.

Najpre kažiprstom i palcem na drugoj ruci pritisnite hoku tačku. Potom zadržite pritisak oko 30 sekundi ili dok ne osetite opuštanje mišića pa pustite. Ovaj postupak ponovite kad god osetite napetost ili glavobolju izazvanu stresom i umorom.SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:Ko su najfit sportisti današnjiceNeverovatan način na koji je ljudsko telo povezanoŠta kada seks zaboli?Kako se pravilno nanosi parfemKako se treba obući za venčanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track