POSLEDNJI INTERVJU OBJAVLJEN POSTHUMNO Vlada Divljan: Znam da se protiv smrti ne može!
Foto: FoNet

Optimistično govorio o svojoj bolesti

POSLEDNJI INTERVJU OBJAVLJEN POSTHUMNO Vlada Divljan: Znam da se protiv smrti ne može!

Pop kultura -
Uželeo sam se Beograda. Hoću da se viđam s drugarima i da šetam, a ne da radim ili sviram. Brane mi da pijem, a tako bi mi legle čaša-dve tamjanike, rekao je Vlada

Vlada Divljan, čiji je odlazak potresao region, tražio je da njegov poslednji intervju ne bude objavljen jer je optimistično govorio o svojoj bolesti, dok su mediji prenosili da je u kritičnom stanju.

Njegov prijatelj i novinar Boris Jakić poštovao je njegovu želju za života, a nakon smrti objavio je poslednji razgovor s predstavnikom novog, revolucionarnog talasa u muzici.

- Čovek ne može pobediti smrt. Znam to. Ne bojim se, čak i ne razmišljam o tome. I sad sam u bolnici, a kad si ovde, trudiš se da razmišljaš samo o lepim stvarima, o onome šta ćeš raditi kada izađeš. Pustili su me za Novu godinu na nekoliko dana kući, a 15. januara sam se ponovo vratio.

Objavljena je informacija da sam u teškom stanju i da je pitanje dana kad ću umreti. Zvao sam ih i zamolio da to skinu s neta jer nije tako. Ne zbog mene, znam ja kako sam, nego zbog prijatelja. Zovu me non-stop da provere jesam li živ - rekao je Divljan, kome je ostala neispunjena želja da još jednom dođe u svoj rodni grad.

- Hteo sam sad, ali gadno je vreme, pa ću pričekati kraj marta ili početak aprila. Uželeo sam se Beograda. Hoću da se viđam s drugarima i da šetam, a ne da radim ili sviram. Brane mi da pijem, a tako bi mi legle čaša-dve tamjanike - zaključio je tada muzičar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track