Mama troje dece: Moj suprug je na prvom mestu
Foto: Shutterstock

Brak ispred roditeljstva

Mama troje dece: Moj suprug je na prvom mestu

Pop kultura -
Pročitajte priču Stefani Jankovski, mame troje dece, koja je hrabro priznala da je njen suprug prioritet. Zbog čega je tako

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com

Kada je tek postala majka, otkriva Stefani, postavila je sebi realne ciljeve.

"Zašto postaviti nedostižne ciljeve?", pita se ona. "Naravno, želela sam da budem najbolja moguća mama, ali nisam želela da potonem u život s decom toliko da se, na kraju, udaljim od supruga. Ili sebe."

Stefani napominje da nije jedina koja razmišlja na ovaj način i podseća na članak koji je nedavno izazvao kontroverze na Internetu.

"Postavljanje potreba mog supruga na prvo mesto smanjuje rizik od razvoda i povećava verovatnoću da će naša deca odrasti uz oba roditelja", piše Ambert Doti, Stefanina istomišljenica.

"Dok sam čitala ovaj pasus, klimala sam glavom s odobravanjem", piše mama blogerka Stefani. "Roditeljstvo je teško, a ne želim to da radim sama."

Kako Stefani dalje objašnjava, postoje trenuci kada je neophodno staviti želje svog supruga ispred potreba dece, a ponekad čak i smatrati sopstvene želje najvažnijima.

"Momenti ukradeni od dece su ključni", veruje ona. "Izvinite, deco, ali mama će radije da se sklupča pored tate na kauču nego da jedanaesti put za redom igra 'Zemlju slatkiša'."

Ona veruje da bi deca, kada bi bila centar naših univerzuma, postala samoživa i razmažena i ne bi umela da dele. "Zar već nemamo dovoljno takvih ljudi?", pita se Stefani.

Slažete li se s njom?Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:9 znakova da je brak u ozbiljnoj kriziImate li vremena za brak?Lajf kouč savetuje: Šta je neophodno za skladan brak4 greške u braku koje vas mogu učiniti bivšom ženomZaljubljenost i deca mogu zajedno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track