Kako znaš da si odrastao osamdesetih i devedesetih: 30 stvari koje će te podsetiti na ta vremena
Foto: Profimedia

Uspomene

Kako znaš da si odrastao osamdesetih i devedesetih: 30 stvari koje će te podsetiti na ta vremena

Pop kultura -
Ako ste rođeni u ovom periodu, ovo će vas vratiti u detinjstvo

Detinjstvo klinaca koji su odrastali osamdesetih i devedesetih godina obeleženo je Žvazbukom, izrazom "Tatatatira", snimanjem muzike sa kasetofona na kasetu...

Ako ste rođeni u ovom periodu, ovo će vas vratiti u detinjstvo.

1. Ako tačno znaš šta si radio svake večeri u 19:152. Ako si letnje dane provodio napolju sa društvom iz kraja, a ne sam ispred računara.3. Ako ti je nedeljom pre podne Minja Subota bio najbolji drug, dok su tvoji roditelji dremali.4. Ako znaš šta znači Tatatatira i drago ti je kada to čuješ.5. Ako si gledao Partizan i Zvezdu kako igraju košarku protiv Jugoplastike i Cibone!6. Ako si na Trećem kanalu gledao muzičke spotove. (i porniće krišom)7. Ako znaš šta je Žvazbuka.8. Ako se sećaš crvenih PKB kioska sa viršlama i jogurtom.9. Ako su ti najlepši trenuci u životu bili letovanje u Hrvatskoj ili Crnoj Gori.10. Ako znaš najmanje jednu repliku iz Boljeg života.

Foto printskrin
Foto printskrin

11. Ako ti je rođak iz inostranstva doneo nešto neverovatno moderno.12. Ako vikende nisi provodio u Tržnim centrima nego na selu.13. Ako si imao kolekciju klikera, a porcelanac ti je bio omiljeni. (Možda i džomba.)14. Ako ti je mama čitala za laku noć.15. Ako si poručivao žuti ili crni sok u kafani sa matorcima.16. Ako ti je baka uvek davala Lešnik karamelu.17. Ako ti je smešna fora: “Ne kupujte kasete grupe TDK, ništa se ne čuje”.18. Ako se sećaš devojčica koje igraju lastiš na ulici.19. Ako ti je prvi računar bio Commodore.20. Ako si vozio bicikl Poni a hteo si BMX.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

21. Ako si nekad uzeo novogodišnji TV program i zaokružio filmove koje ćeš gledati.22. Ako si podatke za domaće tražio u knjigama a ne na Internetu.23. Ako se i tebi dešavala neverovatna promena kada bi pojeo bananu (Kao i Eriku)!24. Ako si jeo mućena žumanca sa šećerom.25. Ako znaš koja je veza ove dve stvari: Kaseta + olovka26. Ako si bio u Trstu u šopingu, ili bar čuo legende o tome.27. Ako si imao plastični pištolj na vodu.28. Ako si imao žute ili crvene gumene čizme i niko se nije plašio da te pusti da se igraš u parku sam, čak i ako se vratiš prljav i mokar.29. Ako se niko nije brinuo da li je hrana koju jedeš stvarno zdrava.30. Ako se sećaš vremena kada si stvarno navijao za reprezentaciju i očekivao da pobedi!

Foto Rojters
Foto Rojters

(Dominomagazin.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track