Najnovije vesti

PRIZNANJE ŽANKA STOKIĆ: Mančićeva zaplakala primajući nagradu!
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

SVAKA ČAST: Glumica na vrhuncu svoje karijere

PRIZNANJE ŽANKA STOKIĆ: Mančićeva zaplakala primajući nagradu!

Pop kultura
00:00h
Preuzimajući veliko priznanje „Žanka Stokić“, dramska umetnica jedva govorila od prevelikog uzbuđenja

Dramskoj umetnici Aniti Mančić juče u podne na sceni Narodnog pozorišta uručeno je prestižno glumačko priznanje „Žanka Stokić“.- Anita je glumica sa izvanrednim talentom, očaravajućim pogledom koji pleni, lepotom koja zna da bude i gruba i nežna i darom i stavom kojim potvrđuje da je srasla sa pozornicom - istaknuto je u obrazloženju žirija koji je sa Mirom Stupicom na čelu jednoglasno doneo odluku o ovogodišnjem laureatu.

Vrhunske umetnice... Anita Mančić i Mira Banjac
Vrhunske umetnice... Anita Mančić i Mira Banjac

Velika častNagrađena glumica ovoga puta jedva je smogla snage da govori od prevelike sreće i uzbuđenja, zbog čega ni suze nije uspela da suzdrži.- Juče sam bila na grobu Žanke Stokić i tada su svi moji veliki govori pali. Gledajući u taj skromni spomenik, razmišljala sam o pozorišnoj umetnosti, o trenutku i trajanju jednog umetnika. Kada su mi saopštili da sam laureat, bila sam zatečena. Čovek tada pomisli da je suviše mlad za tako velika priznanja. Međutim, ovo je baš pravo vreme jer ova nagrada, osim časti i radosti, nosi sa sobom i veliku odgovornost. Zato je najbolje dobiti je na vrhuncu umetničke snage, kada možeš i da je opravdaš. Činjenica da sam postala jedna od Žankinih glumica potvrđuje da ni moj trenutak u ovom vremenu nije uzaludan - rekla je Anita.U punoj sali nacionalnog teatra umetnici Seka Sablić, Dejan Mijač, Miki Manojlović, Dejan Savić govorili su u Anitinu čast. U publici su bili i Nebojša Glogovac, Branimir Brstina, Nataša Tapušković, Hristina Popović...Mirina pohvalaProšlogodišnja dobitnica „velike Žanke“, glumica Mira Banjac, predajući statuu istakla je da je Anita dobila nagradu u pravo vreme.

Miki ManojlovićANITA JE UKRAS OVE NAGRADEMiki Manojlović je istakao veličinu Anite kao glumice i čoveka.- Ona je ukras ove nagrade, ona je podiže na viši nivo. Anita je prvakinja svih pozorišta. Pored njenog velikog talenta i umeća, ključ njene veličine su senzibilnost i ljudskost, koje retko ko poseduje.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...