Tanji Bošković nagrada za životno delo!
Foto: Kurir Štampano

Zlatna kaciga

Tanji Bošković nagrada za životno delo!

Pop kultura -
Međunarodni festivala humora i satire "Zlatna kaciga" završen je dodelom priznanja laureatima u različitim kategorijama, a nagrada za životno delo pripala je glumici Tanji Bošković

Međunarodni festivala humora i satire "Zlatna kaciga" završen je dodelom priznanja laureatima u različitim kategorijama, a nagrada za životno delo pripala je glumici Tanji Bošković.

Festival, 23. po redu, završen je sinoć, a titula "Vitez od Čarapanije - Ser Hardi" pripalo je glumici Slobodi Mićalović, objavljeno je danas na sajtu grada.

Priznanje "Klasovo majstorsko pero" dodeljeno je karikaturisti Aleksandru Blatniku, dok je tradiconalno priznanje "Zlatna kaciga" za najbolju karikaturu pripalo turskom karikaturisti Eraju Ozbeku iz Izmira.Tema ovogodišnje konkursa bila je "Promena".

Drugu nagradu osvojio je Zoran Mihailović iz Beograda, dok je treće mesto pripalo Slobodanu Srdiću iz Smedereva. Diplome su dodeljene Anatoliju Stankulovu iz Sofija, Zdenku Puhinu, iz Zagreba i Milenku Kosanoviću iz Bajmoka.

"Zlatna kaciga" za priču "Promene" dodeljena je Dejanu Dimitrijeviću iz Beograda, dok je isto priznanje za pesmu "Uticaj Marka Kraljević na promene u Srbiji" pripalo Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Krusevca.

Prizanja "Zlatna kaciga" za aforizam "Ovolike promene na vlasti jedino moze da izdrži narod koji se ne menja" pripalo je Miodragu Lazareviću iz Požarevca. Plaketa za aforizam "Menjao je kape. Tako je sačuvao glavu" pripala je Aleksandru Čotriću iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track