Vapaj gubitnika tranzicije
Foto: Saša Urošev

Saradnja Bobana Skerlića i kikindskog teatra

Vapaj gubitnika tranzicije

Pop kultura -
U predstavi “Murlin Murlo”, koju je režirao Boban Skerlić, igraju Bojana Maljević, Marina Vodeničar, Marko Gvero i Đorđe Marković

KIKINDA - Na sceni Narodnog pozorišta u utorak će premijerno biti izvedena predstava “Murlin Murlo” po tekstu Nikolaja Koljade.

Tešku priču o beznađu gubitnika tranzicije, koju je režirao Boban Skerlić, ljubitelji pozorišne umetnosti sa nestrpljenjem očekuju. Pored Marine Vodeničar, Marka Gvera i Đorđa Markovića, u predstavi igra i Bojana Maljević.

Njoj i reditelju Bobanu Skerliću, to je prva profesionalna saradnja sa kikindskim Narodnim pozorištem:­

"Ovo je predstava o gubitnicima tranzicije i beznađu, očajnim ljudima koji nikome ne trebaju. Rezultat koji očekujem, pre je uznemirenje publike, nego neka vrsta osunčanosti na izlasku iz sale. Očekujem njihovu upitanost i rešenost da nešto preduzmu sa njihovim životima. Tako se jedino menja svet", ocenio je Boban Skerlić.

Bojana Maljević ukazuje da predstava govori o problemima provincije, ne samo Kikinde i manjih mesta u Vojvodini, nego i širom Srbije:­

"Divno je bilo raditi sa kolegama iz ovog pozorišta. Dosad u teatru i na filmu nisam sarađivala samo sa Marinom Vodeničar. U predstavi “Murlin Murlo”, tumačim lik Nine Zečević. To je starija sestra bolesne devojke koju igra Marina. Sestre su povezane, ali starija ne može da ima svoj život zbog mlađe, a potom i zbog provincije u kojoj živi. Prvih mesec dana radili smo u Beogradu. Tek kad smo došli u Kikindu, predstava je zaživela u nama­", kazala je ona.

U predstavi “Murlin Murlo”, scenografiju potpisuje Milica Gajić. Kompozitor je Irena Popović, a kostimograf Tatjana Radišić, koja je sa kikindskim teatrom sarađivala i u hit prestavi “Kauboji”.

Beznađe malih ljudiMarina Vodeničar kaže da su svi likovi u predstavi kompleksni i da svaki ima tragičnu sudbinu. Konstatuje da je ovo njena najzahtevnija i najozbiljnija uloga u dosadašnjoj karijeri:

"Ovo je priča o beznađu i malim ljudima koji pokušavaju da izađu iz tog prostora, da se uhvate za svaku nadu kojom se hrane", ukazao je Đorđe Marković, dok je Marko Gvero izrazio nada da će ova predstava nešto promeniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track