PODRŽI ŽIVOT: Umetnici pomažu Lazi da ozdravi!

Velika akcija fondacije

PODRŽI ŽIVOT: Umetnici pomažu Lazi da ozdravi!

Pop kultura -
Sergej Trifunović i Darko Nikolić organizovali prodajnu izložbu kako bi prikupili deo od 185.000 evra za lečenje Lazara Majstorovića

Prodajna izložba fotografija reditelja Darka Nikolića održana je preksinoć u Ustanovi kulture „Parobrod“, a prikupljena sredstva donirana su fondaciji „Podrži život“, koju vodi glumac Sergej Trifunović.Novac je odmah uplaćen za lečenje dečaka Lazara Majstorovića, kome je neophodno 185.000 evra za zračenje u Francuskoj kako bi se otklonio tumor na malom mozgu. Prikazane fotografije su nastale mobilnim telefonom na putovanjima.- Vodim godinama foto-dnevnik, a od više od četiri hiljada slika odabrali smo tridesetak. Najviše me inspirišu raspale stvari, neobične zgrade, prizori sa ulica i slučajni prolaznici - kaže Nikolić, koji najavljuje da uskoro sa Sergejom počinje snimanje filma.

Pomaže fotografijama... Darko Nikolić
Pomaže fotografijama... Darko Nikolić

Početna cena svake fotografije je bila 5.000 dinara, a mnogi posetioci su uplatili više od te sume. Nastavak akcije je već sutra u klubu „Mladost“, gde će proslavljeni glumac puštati muziku, a ulaznica na zabavu će biti SMS na broj 5757.- Kad bi svako jednom mesečno poslao poruku, mi ne bismo morali da radimo pojedinačne kampanje, već bismo imali oko milion evra i mogućnost da pomognemo svakom bolesnom detetu koje se javi - rekao je Trifunović otvarajući izložbu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track