ROBIJA ZBOG TVERKOVANJA: Ruskinje osuđene na 15 dana zatvora jer su vrtile guzom ispred spomenika
Foto: Printskrin

Prestrogo

ROBIJA ZBOG TVERKOVANJA: Ruskinje osuđene na 15 dana zatvora jer su vrtile guzom ispred spomenika

Pop kultura -
Okružni sud u Novorosijsku na jugu Rusije osudio je dve devojke na 10, a jednu na 15 dana zatvora zbog huliganstva, dok su dve novčano kažnjene

Rusiji osudio je tri mlade žene na do 15 dana zatvora pošto su izvele provokativni ples ispred jednog istorijskog spomenika i postavile video snimak na Internet, saopštilo je tužilaštvo.Okružni sud u Novorosijsku na jugu Rusije osudio je dve devojke na 10, a jednu na 15 dana zatvora zbog huliganstva, dok su dve novčano kažnjene.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu pošto je grupa od šest igračica, od kojih je jedna maloletna i nije kažnjena, postavile na Jutjub video snimak na kome igraju ispred spomenika Mala zemlja, podignutog 1982, kako bi se obilježila bitka za oslobođenje Novorosijska od nemačke okupacije 1943.

Tužioci su naveli da su izvodile "erotski i seksualni 'tverk' ples", koji su proslavile pop pevačice poput Bijonse i Majli Sajrus.

"Ovaj incident nepoštovanja uspomene na ratnu istoriju je neprihvatljiv i svaki pokušaj da se oskrnave mjesta vojne slave biće zaustavljen momentalno", navelo je tužilaštvo.

Rusija se priprema za obilježavanje 70. godišnjice pobjede nad fašizmom koja će kulminirati vojnom paradom na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja, navela je francuska agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=u8HzQG3lJ6w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track