Najnovije vesti

MOĆ SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Baka se molila svecu da joj sin prohoda, čudo se dogodilo!
Foto: Wikipedia

Lekari ga otpisali

MOĆ SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Baka se molila svecu da joj sin prohoda, čudo se dogodilo!

Pop kultura
Svi lekari su rekli da nema nikakve nade da opet stane na noge, ali ja sam krenula u crkvu da se molim Svetom Vasiliju Ostroškom, rekla je jedna baka

Danas se slavi uspomena na Svetog Vasilija Ostroškog, a pred njegovim moštima mnogi bolesni uspeli su da se iscele. Povodom toga, veliki broj vernika okupio se oko hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, gde je održana liturgija.

 

I mlađa i starija populacija došla je da zapali sveću, da se pomoli i zahvali svetitelju na isceljenju, jer je mnogima pomogao u izlečenju raznih bolesti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da Vasilije Ostroški čini čuda, potvrdila nam je jedna baka, koju smo zatekli ispred hrama koja je došla da se pomoli i zahvali ostroškom čudotvorcu Vasiliju na svom i zdravlju njene porodice.
Ona nam je ispričala svoju priču o tome kako joj je svetitelj pomogao da joj sin prohoda.

 

"Verujem u sv. Vasilija Ostroškog i verujem u čuda. 1999. godine sin mi je nakon jedne nesreće ostao nepokretan. Svi lekari su rekli da nema nikakve nade da opet stane na noge. Ja sam tada krenula svaki dan da idem u crkvu i da se molim Svetom Vasiliju Ostroškom da on opet prohoda. Svaki dan sam dolazila i svi su znali zašto i zbog čega dolazim. I posle izvesnog vremena, na opšte oduševljenje on je polako, ali sigurno ponovo stao na svoje noge", u jednom dahu je ispričala baka.

Još jedna baka nam se pridružila i užurbi dobacila da i ona veruje u čuda Svetog Vasilija Ostroškog i poručila da treba verovati, i nikada ne treba gubiti nadu.

 

Sveti Vasilije Ostroški se smatra za jednog od najvećih svetitelja u SPC, jer njegove mošti obilaze hiljade vernika svakodnevno, a svakog 12.maja manastir Ostrog bude premali da primi sve vernike koji dođu na poklonjenje.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...