Končita Vurst: Želim da upoznam Putina!
Foto: Damir Dervišagić

Prošlogodišna pobednica Evrovizije

Končita Vurst: Želim da upoznam Putina!

Pop kultura -
Ona je, na konferenciji za štampu, rekla da polako želi da nastavi život bez prezimena Vurst, na političkom nivou

Prošlogodišnja pobednica Evrovizije, Končita Vurst, rado bi se sastala sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, "kao bi saznala kako je biti Putin".

Ona je, na konferenciji za štampu, rekla da polako želi da nastavi život bez prezimena Vurst, na političkom nivou.

"Rado bih se srela sa Putinom i najmanje nedelju dana provela s njim, jer bi onda znala šta znači biti Putin", rekla je Končita koja je već ranije govorila da bi rado da se vidi sa Putinom kako bi prenela poruku o LGBT populaciji.

Ona je kazala da život nije savršen, i da je postoje stvari u društvu koje je čine besnom. "Ono što me se lično tiče znam da nije ljubazno to reći, ali mi je svejedno šta drugi misle", naglasila je Končita dodajući da joj takvo ophođenje sa negativnim reakcijama olakšava život.

Da bi se povećala tolerancija u društvu ona pokušava da dospe do ljudi koji imaju više uticaja, i možda će se, kako naglašava, to jednog dana isplatiti. Debitantski album Končite uspešan je očigledno kao i pobednička pesma na Evroviziji. Njoj je, na konferenciji za štampu, predata platinasta ploča.

"To je neverovatno", kazala je Končita začuđena tolikim uspehom, pošto je ploča izdata tek pre manje od nedelju dana. Za svoj uspeh Končita, kako kaže, nema objašnjenje, i dodaje da nije navikla na pobede, kao i da bude poznata.

Njena autobiografija je, u međuvremenu, objavljena na šest jezika, prenela je novinarima, dodajući da je sumnjala da kao osoba sa tek 26 godina života može pisati memoare. Izdavač je, međutim, bio uporan da izda knjigu pod nazivom "Ja, Končita", a prema njenim rečima nedostaje još samo španska i ruska verzija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track