Najnovije vesti

(FOTO) DOM ZA VEŠANJE: Da li biste danas prepoznali Azru?
Foto: Printskrin

Da li se sećate?

(FOTO) DOM ZA VEŠANJE: Da li biste danas prepoznali Azru?

Pop kultura
Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dve, ali umesto da mi pomognu, samo su mi odmagale - rekla je Sinolička Trpkova

Jugoslovenskoj publici Sinolička Trpkova predstavila se najpre u filmu "Srećna Nova 49" u epizodnoj ulozi kada je imala svega 21 godinu. Usledilo je nekoliko uloga u serijama i pozorištu a prvu veliku šansu Sinolička je dobila u Kusturičinom filmu. Lik nevine i krotke Azre, prenela je ubedljivo na filmsko platno iako joj je, kako je tada govorila, Azra zadala mnogo muka.

- Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dve, ali umesto da mi pomognu, samo su mi odmagale - rekla je glumica jednom prilkom.

http://www.youtube.com/watch?v=r1uh3tOzrRI

U intervjuu, koji je pre nekoliko godina dala za jedan bosanski list, Sinolička se prisetila snimanja sa Davorom.

- Mnogo sam ga nervirala. Ponašala sam se kao neka učiteljica i starija tetka, pokušavajući da mu objasnim neke profesionalne stvari, koje je on već prirodno nosio u sebi. Neverovatno mlad, ali i tačno svestan gde se nalazi i šta radi i uživao je u tome. Nije mu bila  potrebna škola za glumce, jer i dobar reditelj je čudo. I baš kao što je Felini svojevremeno kazao: "Daj mi bilo koga i bilo šta i ja ću od njega napraviti ono što mi treba. I, ako ne dobijem rezultat, ne mogu kriviti nikog osim sebe…" Ja sam imala i školu, koja mi je pomogla u pozorištu. A igrati na filmu, to sam naučila u školi "Doma za vješanje", od Emira, Davora, Ljubice - rekla je tada glumica.

Danas, preko 25 godina nakon što je ispričana ljubavna priča Perhana i Azre, Sinolička priznaje da se nije srela sa rediteljem Emirom Kusturicom od završetka snimanja. Nakon "Doma za vešanje" nastavila je da snima filmove i serije, a danas radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Skoplju. Udata je i ima dvoje dece.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...