(VIDEO) Upoznajte seksi istoričarku umetnosti koja za hleb zarađuje erotskom fotografijom!
Foto: Printskrin

I to je umetnost

(VIDEO) Upoznajte seksi istoričarku umetnosti koja za hleb zarađuje erotskom fotografijom!

Pop kultura -
Sve je počelo slučajno kad je Enu jedan fotograf, uoči diplome, pitao bi li se slikala za jedan poznati časopis

Ena Fridrih je istoričarka umetnosti iz Primoštena koja se bavi erotskom fotografijom. Kaže, i to je umetnost! Traže je fotografi za svoje "bukove", pa da reklamira donje rublje ili da pozira za akt. Osim što joj donosi platu, erotska fotografija joj je pomogla da se reši kompleksa.

Spoj erotike i istorije umetnosti nije najneobičniji deo Enine priče. Ali, to da je veoma sramežljiva za nekoga ko je odradio na stotine golišavih foto seansi – svakako jeste.

"U suštini mislim da se ne bih ni bavila time da nemam tu anksioznost i toliku dozu sramežljivosti", kaže Ena. Sve je počelo slučajno kad ju je jedan fotograf, uoči diplome, pitao bi li se slikala za Plejboj. Odlučila je da pristane i sruši sopstvene ograde. Usput je, doduše, porušila i neke tuđe.

"Zašto ona pokazuje svoje telo? Šta ta ženska misli? Zašto ona radi šta hoće? Još i kuva, zna da piše, završila je faks, čita - Bože, čudno neko stvorenje", priča Ena o pitanjima s kojima se susretala.

Iščuđavala se u početku i njena porodica. Ali, sad su joj velika podrška. Najviše zbog toga što Ena na erotiku pristaje uvek, a na pornografiju, kaže – neće nikad.

Foto printskrin
Foto printskrin

"To mi nije umetnost, realno ni nije umetnost. A mene erotika prvenstveno privlači sa njene umetničke strane", objašnjava Ena.

Ali svejedno, u mentalno skučenoj Hrvatskoj, uvrede padaju na sve strane. "Muškarci nisu toliko maštoviti kao žene. Znači, kad muškarac vređa, vređa možda s dve tri reči, i uvek se ponavaljaju iste. Ali kad žena uzme drugu ženu na pik, onda tu nije ni moja porodica pošteđena", kaže Ena.

I nemoralne ponude joj nisu strane. Za seks joj nude novac, a oni malo škrtiji obećavaju uspeh u karijeri. Ali, za uspeh se pobrinula sama. Kad se ne fotka – piše kolumne. I tako krpi kućni budžet. Jer i ovo je tek jedan od poslova od kojeg se u Hrvatskoj ne može živeti.

Foto printskrin
Foto printskrin

"Mislim, da se mesečno zaraditi jako puno tih meseci, tokom zime mogu postati slobodno model zbog anoreksije, što se tiče tih platica", kaže Ena.

Na pitanje što na sebi više ceni, svoju pamet ili svoje telo Ena kaže kako ceni karakter, da joj neko ne može da dođe i natera je na nešto šta ne želi.

Loši komentari ne mogu joj ništa, ali još će dugo, Ena biti veća sramota od muškaraca koji tuku žene ili političara koji pune sopstvene džepove.

(Vijesti.rtl.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track