DA LI STE ZNALI? Volt Dizni i Salvador Dali bili su najbolji prijatelji, a evo šta su napravili!
Foto: Ap I Profimedia

Destino

DA LI STE ZNALI? Volt Dizni i Salvador Dali bili su najbolji prijatelji, a evo šta su napravili!

Pop kultura -
Potpuno drugačiji sa različitim pogledima na svet, život i umetnost, ali isti u svojoj "ludosti", veličini i hrabrosti, oni su zajedničkim snagama napravili kratak animirani film "Destino"

Dva genijalca, dva čoveka koja su krojila istoriju, svako na svoj način, dva vizionara i velika umetnika - Volt Dizni i Salvador Dali svojim specifičnim talentima osvojili su planetu, i iza sebe ostavili brojna remek dela.

Potpuno drugačiji sa različitim pogledima na svet, život i umetnost, ali isti u svojoj "ludosti", veličini i hrabrosti, oni su zajedničkim snagama napravili kratak animirani film "Destino". Možete li da zamislite "čedo" njihove saradnje?

Izložba priča "bajku" o dva večita dečaka koji su proširili horizonte umetnosti i zanavek ostavili svoj pečat u filmovima, reklamama, modi, televiziji, scenskom nastupu... Njihova imena, umetnost i vizije ostaće zauvek spojeni u našoj kolektivnoj mašti. Dali je ostvarenje "Destino" opisao kao "magičnu izložbu života u lavirintu vremena", dok je Dizni dao nešto drugačiji uvid u film - "jednostavna priča o mladoj devojci koja traga za dečkom".

http://www.youtube.com/watch?v=1GFkN4deuZU

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track