(VIDEO) SVI SU UZDISALI UZ PEKARKU IZ VARLJIVOG LETA: Ovako danas izgleda Jagodinka Simonović
Foto: Printskin

Dragana Varagić

(VIDEO) SVI SU UZDISALI UZ PEKARKU IZ VARLJIVOG LETA: Ovako danas izgleda Jagodinka Simonović

Pop kultura -
Ulogu u "Varljivom letu 68." sam sama birala, samo sam tražila od Gorana Paskaljevića da Jagodinka peva meksikansku pesmu i da ima niški akcena

Njenu ulogu pekarke Jagodinke Simonović u filmu "Varljivo leto '68" sigurno će svi pamtiti. Najviše po sceni koja je obeležila kultni film kada Dragana Varagić i Slavko Štimac imaju intimni odnos u pekari.

Rečenica "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi” odavno je postala deo svakodnevnog govora. Dragana Varagić (58) imala je samo 27 godina kada je snimila ovu scenu, a od premijere filma "Varljivo leto ’68“ prošla je tačno 31 godina.

"Ulogu u "Varljivom letu 68." sam sama birala, samo sam tražila od Gorana Paskaljevića da Jagodinka peva meksikansku pesmu i da ima niški akcenat. Zašto - ne znam, nešto mi se u tome dopalo. Slavko Štimac je izuzetan glumac i divan drug. Lako je snimati s njim, jer nema opasnosti od banalnosti. Dosta sam radila sa Mišom Žutićem. Od njega sam naučila šta je ljubav prema jeziku, preciznost glumačkog izraza i zašto je lična skromnost važna. Miša je bio fantastičan i nesebičan partner, veliki glumac koji je na sceni uvek davao", ispričala je glumica.

Pogledajte kako danas izgleda Dragana Varagić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track