(FOTO) Varljiva kraljica: Abortus, plastična operacija i razvod!

Neverovatno

(FOTO) Varljiva kraljica: Abortus, plastična operacija i razvod!

Pop kultura -
Nema kraljevsko poreklo, a život joj ne liči na bajku
1 / 5

Leticija Ortiz nema kraljevsko poreklo, a njen deda bio je taksista. Lepotica se 2004. godine udala za kraljevskog princa Felipea od Burbona koji je preuzeo španski presto od svog oca kralja Huana Karlosa.Njihovo raskošno venčanje praćeno obilnim kišama u madridskoj katedrali Almudena prekinulo je dugogodišnje spekulacije o ljubavnom životu princa Felipea, koji je pet godina stariji od nje.Fotogenična Leticija je pre nego što je postala član kraljevske porodice bila je poznato lice, jer je vodila dnevnik na španskoj nacionalnoj televiziji TVE.

Njen stav čvrstog držanja na zemlji i elegantni stil oblačenja doneo je osveženje španskoj monarhiji, koja je obnovljena 1975. godine nakon smrti generala Franciska Franka.Poznata je kao osoba koju kraljevski život nije udaljio od običnog života.Kao princeza koristila je javni metro i prevoz, išla u bioskop sa prijateljima pa čak obavljala dnevne zadatke noseći džins, a za kupovinu stana u Madridu podigla je kredit.Leticija Ortiz Rokasolano rođena je 1972. godine u severnom delu Španije, u gradu Ovijedo. Njeni roditelji nikada nisu ni sanjali da bi Leticija mogla jednog dana da postane španska kraljica. Kao osoba koja stoji čvrsto na zemlji, odlučila je da krene koracima svog oca Hesusa Ortiza i postane novinar.Njena majka Paloma Rokasolano bila je medicinska sestra u jednoj madridskoj bolnici. Otac ju je opisao kao "perfekcionistu sa trezvenom glavom".

Nakon završetka srednje škole Ortizova je studirala komunikologiju na Univerzitetu Komplutense u Madridu, da bi zatim upisala master studije televizijskog novinarstva. Prvi posao dobila je kao pripravnik u španskim dnevnim novinama "La Nueva Espanja" da bi nakon toga počela da piše za meksičke novine "Siglo 21".Posle angažmana u još nekoliko novina prelazi na televiziju Blumberg da bi na kraju završila kao voditelj na TVE.Godine 2002. Leticija je pratila događaje u vezi sa izlivanjem nafte iz tankera "Prestiž" u blizini obala Galicije i bilo je to nešto što joj je promenilo sudbinu. Naime, tamo je upoznala princa Felipea koji je došao u to područje nudeći svoju pomoć zajednicama uništenim izlivanjem nafte.Iako se par ranije sreo na večeri kod zajedničkog prijatelja, tokom te ekološke nesreće oni su se zaljubili jedno u drugo. Počeli su da se viđaju odmah nakon tog događaja, ali su svoju vezu držali u tajnosti dok nisu objavili veridbu u novembru 2003. godine. Poznata po svom nezavisnom duhu, tokom zvaničnog predstavljanja veridbe Leticija ga je prekinula i rekla: "Dozvoli da završim" kada je objašnjavala kako će postepeno napustiti posao voditelja na TVE.

Skromno poreklo nove princeze i činjenica da je bila razvedena šokirala je neke u Španiji. U svojim dvadesetim godinama Leticija je bila udata za učitelja književnosti Alonsa Gerera, ali par se razveo nakon samo nekoliko meseci.Njen ugled dodatno je narušen kada je njen rođak od poverenja David Rokasolano prošle godine objavio knjigu "Adios princeza" u kojoj tvrdi da je princeza imala abortus pre nego što je upoznala Felipea. Rokasalano u knjizi tvrdi da su mu princ i princeza dali zadatak da uništi papire o abortusu, koji su čuvani na privatnoj klinici gde je operacija izvršena u oktobru 2002. godine.U knjizi, o kojoj su španski mediji naširoko pisali, navodi se da je Leticija krila pol deteta, male princeze Leonore, i da je rođacima govorila da nosi muško dete koje će nazvati Pelaho. Rokasalano je rekao da je to uradila da vidi da li će vest procuriti u javnost, jer je sumnjala da neko prenosi medijima detalje iz njenog privatnog života.Knjiga se pojavila u momentu kada je špansku kraljevsku porodicu tresla afera u vezi sa mlađom kćerkom kralja Huana Karlosa princezom Katarinom, koja je optužena za prevaru.

Svi ti događaji, kao i odlazak kralja Karlosa 2012. godine na safari radi ubijanja slonova u Bocvani dok se Španija nalazila u jeku recesije, doveli su do pada simpatija Španaca prema kraljevskoj porodici.Leticija Ortiz se tokom prvih nekoliko godina borila da stekne naklonost Španaca, koji su je često kritikovali da je suzdržana i hladna tokom javnih događaja. Ipak, osvojila je njihova srca tokom tužnog događaja sahrane njene sestre Erike (31), koja je u februaru počinila samoubistvo uzevši prekomernu dozu lekova."Zahvaljujem svima koji su se osećali tužno zbog smrti moje male sestre", rekla je Leticija sva u suzama po završetku sahrane.Razvod, plastična operacija i abortus samo su neke od stvari koje joj se pripisuju.

Felipe je pre nje imao veliki broj romansi, ali nikada nije želeo da se smiri. Alonso Guerero Perez, njen bivši muž, bio je 9 godina stariji od nje. Oni su se zabavljali deset godina, ali se se razveli svega godinu dana nakon braka. Ona nikada nije htela da priča o prvom braku, ali se priča da nije morala da poništi brak jer su obavili samo građansko venčanje.Bez obzira na sve to , španski narod je svoju princezu proglasio modnom ikonom, i ona se pokazala vrednom te titule.Najviše su je kritikovali 2008. godine kada je otišla na operaciju nosa.Ona je tvrdila da ide na operaciju iz zdravstvenih razloga, ali narodu i novinarima nije moglo da promakne da je nos sa kojim je izašla iz bolnice bio znatno manji od onog sa kojim je ušla.Ovaj tekst je preuzet sa portala StilPogledajte još na portalu Stil:

Fatalna žena kraljica Draga: Tajna čuvana ceo vek! (FOTO)

Ko je otac princa Harija: Skandal potresao britanski dvor! (FOTO)

Blud i razvrat: Horoskop predvideo skandalozan život princeze Margarete! (FOTO)

Šokantne tvrdnje: Britanska kraljevska porodica pije krv male dece svakog jutra!

Gorka tajna lepe kraljice: Upoznajte Maksimu od Holandije! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track