SLAVA MU: Đuzi je mesto u Aleji zaslužnih građana!

Odužimo se Vlastimiru Stojiljkoviću

SLAVA MU: Đuzi je mesto u Aleji zaslužnih građana!

Pop kultura -
Kolege slavnog glumca, koji je preminuo u KCS u utorak, smatraju da on na večni počinak treba da bude ispraćen na počasnom mestu na Novom groblju

Komemoracija posvećena slavnom dramskom umetniku Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću biće održana 22. juna u Ateljeu 212.Iako još nije saopšteno mesto i vreme sahrane, niti to da li će bard srpskog i jugoslovenskog glumišta eventualno biti kremiran, kako se navodilo u pojedinim medijima, javnost je u komentarima povodom njegove smrti složna da je svojim radom i profesionalnim i ličnim osobinama zaslužio da na večni počinak bude ispraćen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.S građanima se apsolutno slažu i Đuzine kolege, koje se nadaju da će nadležni organi odlučiti da legendarni glumac, dobitnik najprestižnijih nagrada, bude sahranjen među velikanima koji su ispisali istoriju naše zemlje.- Nesporno je da je Đuzino mesto u Aleji zaslužnih građana da bi sećanje na njega dostojno ostalo za druga vremena i generacije. Ta odluka nije na nama, niti bismo se mešali. Ne dovodi se u pitanje da je zaslužio tako nešto - rekao je za Kurir Voja Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika.

Ovde počivaju velikani... Aleja zaslužnih građana
Ovde počivaju velikani... Aleja zaslužnih građana

Po odluci o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, kako su nam rekli u upravi Grada Beograda, u Aleji zaslužnih građana lice se sahranjuje ukoliko je za života dobilo viši stepen odlikovanja, takođe gradonačelnik može odlučiti da i drugo lice bude sahranjeno ukoliko je u tokom života bilo istaknuto u oblasti u kojoj je delovalo, ali uz prethodnu saglasnost supružnika ili članova uže porodice umrlog lica.Vlastimir Đuza Stojiljković je prošle godine doživeo težak moždani udar, a preminuo je u utorak uveče u 85. godini na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track