(VIDEO) CRTANI HOROR: Najstrašniji momenti iz klasičnih dečijih filmova!
Foto: Jutjub

Kako smo ovo zaboravili?

(VIDEO) CRTANI HOROR: Najstrašniji momenti iz klasičnih dečijih filmova!

Pop kultura -
Ono čega verovatno ni vi ne možete da se setite jeste koliko pažljivo je dečija nevinost bila na nišanu i pucano joj je pravo među oči

Kada većina ljudi pomisli na klasične crtane filmove, oni pomisle na simpatične likove, zabavne pesme i možda malo neupadljivog rasizma. Ono čega verovatno ni vi ne možete da se setite jeste koliko pažljivo je dečija nevinost bila na nišanu i pucano joj je pravo među oči. Jer, oni koji ne proučavaju prošlost osuđeni su da je ponove.Ovde su samo neki primeri potpuno zastrašujućih scena koje su "uništile" klasičnu animaciju.

1. Miki Maus i Pluton postoji deo eksperimenta ludog naučnika.

Priča počinje kada Plutona odvlači mračna figura iz Mikijeve kuće. Strah u njegovim očima kao i jezik tela je tako animiran da se zapitamo kako je uopšte ubica pasa dobio zaposlenje kao crtač u Dizniju, jer upravo to se dogodilo.

Kada je Pluton zarobljen, figura se otkriva i saznajemo da je to ludi naučnik koji hoće da spoji Plutonovu glavu na telo kokoške. U jednoj potpuno nerealnoj sceni, ludi naučnik obesi Plutona za noge i seče njegovu senku na pola. Pluton je prisiljen da to gleda dok njegova senka visi sa kuke.

Ništa bolje ne prolazi kasnije ni Miki, koji upada u zamku kada testera pokušava da ga preseče na pola.

Na kraju shvatamo da je sve to bio samo san, koji je isprepadao svu decu sveta.

Ovaj crtani zabranjen je u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

2. Feliks mačor ostavio devojku trudnu i izvršio samoubistvo.

Pre nego što je Miki Maus osvojio sve domove širom sveta, Felks mačor bio je glavni "dasa". U kratkom crtanom filmu iz 1919. godine Feliks mačor pokušava da osvoji komšijsku mačku.

Dok je on na sastanku sa njom, njegovu kuću uništavaju miševi koji su ušli unutra jer je on zaboravio da zaključa vrata.

Feliks je oseća osramoćeno kao lovac, pa odlučuje da se preseli kod devojke, ali na njegovo veliko iznenađenje, tamo se nalazi na tuce njegove dece. Njegov prvi sastanak je odlično prošao...

Feliks je rešio da zbriše odatle kako bi izbegao odgovornost i donosi odluku da u usta strpa crevo od benzina i tako reši svoje probleme.

1919. godina jeste bila depresivna sa Prvim svetskim ratom, pa je donekle i logično što je i sam crtani ovako mračan.

3. Halucinacije Beti Bup na samrti

1932. godine braća Flečer napravila su rimejk "Snežane i 7 patuljaka" sa Beti Bup u glavnoj ulozi.

kao i svaka epizoda crtane serije Beti Bup i ova je bizarna i radnja se ničim izazvano menja. Od patuljaka koji misle da je Beti umrla i uz pesmu odnose njeno telo. Iz razloga koje ne možemo da objasnimo , ovde se odjednom pojavljuje skelet dinosaurusa koji isprobava pantalone kao i krava sa ogromnim grudima koja svira klavir.

Dok klovn nastavlja da peva, zla kraljica se pojavljuje i transformiše ga u nešto sa dugačkim nogama.

Odjednom, noćna mora prestaje i sve se vraća u "normalu". Kao da su crtači hteli da kažu deci: "Teror i strah vreba iz svakog ćoška i senke, pa čak ni bogati crtači u Holivudu nemaju kontrolu nad njima."

Poenta je da je neko pre 83 godine uspeo da nacrta "unutrašnjost mozga serijskog ubice" i pokaže to deci.

4. Sneško Belić iz noćne more

Sneško Belić iz 1932. godine je priča o mladom Eskimu i njegovom drugaru koji prave Sneška Belića i slučajno ga oživaljavaju.

Oprošteno vam je ako ste vi pomislili da je ovo jedan radostan crtani film gde se "živi" Sneško druži sa svojim novim drugarima.

Kada oživi njegovo lice počinje zastrašujuće da se topi.

Počinje da uništava sve pred sobom i verovali ili ne davi jadnu foku:

Mladi Eskim slučajno pronalazi mašinu koja mu nekako dozvoljava da kontroliše temperaturu Sunca.

(Cracked.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track