OVO JE SNAGA SLAVNOG BOKSERA: 12 misli Muhameda Alija koje će vas oboriti s nogu!
Foto: Profimedija

Čovek bez mašte nema krila

OVO JE SNAGA SLAVNOG BOKSERA: 12 misli Muhameda Alija koje će vas oboriti s nogu!

Pop kultura -
On je primer da za uspeh u sportu treba imati i onu unutrašnju snagu, bez koje je teško opstati, a još teže uspeti u toj krvavoj areni

Muhamed Ali je bivši američki bokser koji, pored toga što je bio uspešan u ringu, važi i za harizmatičnu ličnost koja je plenila svojom elokvencijom. On je primer da za uspeh u sportu treba imati i onu unutrašnju snagu, bez koje je teško opstati, a još teže uspeti u toj krvavoj areni.

U mnogim intervjuima on je izneo svoja mišljenja na važne teme kao što su život, uspeh i vera u sebe.

* Znam gde idem i znam istinu, i ne moram da budem ono što vi želite da budem. Ja sa slobodan da budem ono što želim da budem.

* Čovek bez mašte nema krila.* Služiti druge je stanarina koju plaćaš za mesto koje zauzimaš na zemlji.* Onaj koji nije dovoljno hrabar da rizikuje neće postići ništa u životu.* Ponavljanje afirmacija vodi do vere. A kada ta vera postane duboka uverenost, stvari počnu da se dešavaju.

* Ja sam običan čovek koji je vredno radio da bi razvio talenat koji mu je dat. Verovao sam u sebe i u dobrotu drugih ljudi.* Čovek koji sa pedeset godina na život gleda isto kao i kada je imao dvadeset je protraćio 30 godina svog života.* Ljudi beže od izazova jer nemaju veru, a ja sam verovao u sebe.* Ja sam najbolji, to sam govorio i pre nego što sam znao da jesam.* Supermenu ne treba pojas za vezivanje.* Shvatio sam da ako to kažem dovoljno puta, ubediću svet da sam zaista najbolji.* Ne unište vas planine na koje se penjete, već kamenčić u cipeli.

Foto: Ap
Foto: Ap

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track