Našim filmovima 13 nagrada na 62. Pulskom filmskom festivalu!
Foto: PR

Ničije dete osvojilo čak 26 nagrada

Našim filmovima 13 nagrada na 62. Pulskom filmskom festivalu!

Pop kultura -
Kako vreme prolazi, naše 'Ničije dete' sve više usvaja publika i kritika širom sveta. Posebno mi je drago kada region prepozna kvalitet našega filma, rekao je Miroslav Mogorović

Filmovi "Ničije dete", "Zvizdan" i "Bićemo prvaci sveta", u čijoj produkciji je učestvovala i srpska kompanija Art&Popcorn Miše Mogorovića, osvojili su čak 11 nagrada na 62. Pulskom filmskom festivalu, koji se večeras završava dodelom nagrada.

Film “Ničije dete” reditelja i scenariste Vuka Ršumovića, koji je prikazan u okviru Hrvatskog programa (Manjinska hrvatska koprodukcija) osvojio je sledeće nagrade:

1. Zlatna Arena za najbolji film, obrazloženje žirija: „Za potresan i važan film inspirisan šokantnom i istinitom pričom.“ 2. Zlatna Arena za režiju - Vuk Ršumović, “Za brilijantan prvi rediteljski poduhvat dodatno impresivan zbog izuzetnog rada s decom i naturščicima.“ 3. Zlatna Arena za glumačko ostvarenje dodjeljuje se Denisu Muriću za ulogu Pućketa, “Za mladog glumca koji svojom snažnom izvedbom pokriva iznimno širok raspon egzistencijalnih i fizičkih stanja i emocija.“

“Ničije dete” je do sad osvojio čak 26 nagrada! Film je realizovan u produkciji Miroslava Mogorovića iz kuće Art & Popcorn iz Beograda, koproducenti su Radio-televizija Srbije, BaBoon Production iz Srbije i Kinorama iz Hrvatske.

"Pre svega je neverovatan osećaj naći se pred publikom u Pulskoj Areni i uopšte dobiti priliku da prikažete film na mestu sa takvom filmskom tradicijom. Sećam se tog festivala kada sam kao mali dolazio s roditeljima direktno iz Rovinja, i sada su se sva ta sećanja i emocije vratile. Istra je za mene uvek bila posebno mesto. To je mesto koje čuva kontinuitet lepih emocija i prijateljstva izmedju naših naroda, a to je veoma blisko onome što je bio cilj rada na filmu "Ničije dete", da nas zbliži tako što će kroz jednu tragičnu ljudsku sudbinu naći zajednički imenitelj naše kolektivne nesreće. Ove godine, srpski film u Puli je osvojio niz lepih nagrada, i nadam se da će to biti podstrek našim institucijama da shvate značaj našeg filma u regionu i svetu i da učine sve kako bi se industrija pomerila s mrtve tačke", izjavio je Vuk Ršumović.

“Kako vreme prolazi, naše 'Ničije dete' sve više usvaja publika i kritika širom sveta. Posebno mi je drago kada region prepozna kvalitet našega filma. Zlatna arena je izuzetno značajna nagrada i na profesionalnom i na emotivnom planu i veliko priznanje celokupnoj ekipi filma”, izjavio je Miroslav Mogorović.

http://www.youtube.com/watch?v=jvE0a_NS-fU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track