GUANO EJPS RAZDRMAO ZAJEČAR: Spektakl Nemaca na Gitarijadi!
Foto: Nebojša Mandić

Pun pogodak

GUANO EJPS RAZDRMAO ZAJEČAR: Spektakl Nemaca na Gitarijadi!

Pop kultura -
Srećni smo što sviramo na jednom ovakvom festivalu, i voleli bismo da dođemo i sledeće godine, na jubilarnu 50. Gitarijadu, poručila pevačica Sandra Nasić

Slavni nemački rok kvartet Guano ejps nastupio je drugi put među Srbima kao zvezda treće večeri Gitarijade. Harizmatična pevačica Sandra Nasić, rođena u Getingenu, čiji je otac rodom iz Hrvatske, razdrmala je nekoliko desetina hiljada fanova za ostatak programa - posleponoćnu svirku Kerbera i Lajbaha.Koncert je počeo energično i svima je bilo jasno zašto je Sandra jedan od najboljih vokala na svetu. Zvuk je bio kao sa nosača zvuka, pa smo u pojedinim delovima imali utisak da slušamo disk. Iako ima hrvatsko poreklo, pevačica od svirke u Beogradu pre četiri godine i nije baš naučila mnogo novih reči, osim „fala lepo“, „sunce moje“ i „dobro veče“.

S brusom na bini... YOX iz Valjeva
S brusom na bini... YOX iz Valjeva

Veoma lep grad- Grad vam je veoma lep. Srećni smo što sviramo na ovakvom festivalu, gde nastupa toliko dobrih bendova. Volela bih da budemo ovde i dogodine, na jubilarnoj 50. Gitarijadi - rekla je Sandra, koja je posle svake numere komunicirala s publikom na engleskom.Nakon svirke dobili su višeminutne ovacije, što ih je nateralo na bis.

Atraktivan nastup... Merijan iz Bugarske
Atraktivan nastup... Merijan iz Bugarske

Nastup demo bendovaGosti iz Nemačke na Gitarijadi su predstavili peti studijski album „Offline“, objavljen u maju prošle godine, a izveli su i hitove „You Can‘t Stop Me“, „Pretty in Scarlet“, „No Speech“ i „Open Your Eyes“. Zahtevali su i da njihovu svirku ne snimaju kamere.Pre svirki Kerbera i Lajbaha bilo je drugo polufinale demo bendova - Merijana iz Plovdiva, Sinova iz Lukavca, YOX iz Valjeva, Svemiraca iz Beograda, Hikulusa iz Novog Sada, Robinova Hudova iz Banjaluke i sastava Syleth iz Rijeke. Najboljih pet rok grupa nastupiće večeras i boriće se za pobedu na Gitarijadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track