OBNOVA BOŠKA BUHE: Glumci su nam i dalje na ulici!
Foto: Nebojša Mandić

Loša vest

OBNOVA BOŠKA BUHE: Glumci su nam i dalje na ulici!

Pop kultura -
Rekonstrukciju koči komplikovana procedura javnih nabavki, pa upravnik Milorad Mandić poziva donatore da pomognu, kao što je učinio Novak Đoković

Pozorište „Boško Buha“ ipak neće na otvaranju nove sezone primiti publiku u obnovljenu zgradu kao što je planirano za 13. oktobar na 65 godina od osnivanja.Prvi put u istoriji teatar od nacionalnog značaja je prošle godine krenuo u ozbiljnu rekonstrukciju, a da bi završili planirane radove, potrebna im je pomoć. Trenutno su pokrenuli kampanju „Rekonstrukcija je u toku“, koja se sastoji od nekoliko video-spotova i fotografija, u kojoj učestvuju Zoran Kesić, Jovana Joksimović, Olivera Kovačević, ali i glumci iz „Buhe“ Aleksandar Radojičić i Goran Jevtić, kao i upravnik Milorad Mandić Manda.- Okupili smo aktere nekih naših popularnih predstava i uradili spotove ispred nekih važnih institucija. Naši glumci samo poziraju i ne izgovaraju tekst jer to ostavljaju za scenu. Nemamo još svoju kuću i želimo da se u nju što pre vratimo - objasnio nam je Manda.Prvi čovek pozorišta za decu otkriva da obnovu koči komplikovana procedura javnih nabavki i poziva donatore i ljude dobre volje da poklone pozorištu građevinski materijal i druge neophodne stvari, kao što je učinio Novak Đoković, da bi obnova bila privedena kraju u najkraćem roku.Za prvi deo sezone ansambl priprema „Čarobnjaka iz Oza“ u režiji Staše Koprivice, „Kralja komedije“ u adaptaciji Ane Tomović i „Egzekutora“ u čitanju Nikole Zavišića.

Ministarka u SkupštiniGORAN JEVTIĆ SE VRATIO, IGRAĆE ŽIVKUGoran Jevtić, koji je tokom leta dospeo na naslovne strane zbog podizanja optužnice za obljubu nad dečakom od 14 godina, snimao je u kostimu iz predstave „Gospođa ministarka“ svoj deo kampanje ispred zgrade parlamenta. Kako saznajemo, on se vratio u Srbiju i ostaje da igra ulogu Živke Ministarke, a prvo izvođenje će imati na Nušićijadi, koja počinje 28. avgusta u Ivanjici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track