POSLEDNJI MILANOVI DANI Rekao je Magi tužno: Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali...
Foto: Printskrin

Pevač grupe EKV umro je od raka pankreasa

POSLEDNJI MILANOVI DANI Rekao je Magi tužno: Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali...

Pop kultura -
Mada je navikla da se suočava s gubicima, doživela je smrt roditelja i mnogih prijatelja, smrt Milana je potpuno poremetila Margitu

Margita Stefanović bila je, pored Milanovih roditelja, jedini svedok odlaska najvećeg muzičara srpskog i jugoslovenskog rokenrola.

Autorka knjige “Osećanja, O. Sećanja” Lidija Nikolić, koja je bila bliska prijateljica klavijaturistkinje Ekatarine Velike Margite Stefanović, otkrila je kako je otišao Milan Mladenović.

"Mada je navikla da se suočava s gubicima, doživela je smrt roditelja i mnogih prijatelja, smrt Milana je potpuno poremetila Margitu. Dan pre Milanove smrti, 4. novembra 1994. Magi je bila u svom stanu na Slaviji. Zazvonio je telefon. “Možeš li da dođeš do nas? Milan samo hoće tebe da vidi”, vapila je Milanova mama Danica. Magi je odmah uhvatila taksi i otišla do stana Mladenovića na Novom Beogradu. Milan je ležao u krevetu. Bilo je mračno.

"Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali", rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla “Vidimo se sutra”. Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo", ispričala je Lidija Nikolić Margitino svedočenje o poslednjem Milanovom danu.Milan Mladenović, frontmen grupe Ekatarina Velika, preminuo je u 36. godini života. U avgustu 1994. godine, posle nastupa na festivalu u Budvi, prebačen je u bolnicu. Pre nego što se ploča Angel’s Breath pojavila, Mladenović je umro od raka pankreasa, u novembru iste godine.

http://www.youtube.com/watch?v=7yORrMiUQA0

(NaDlanu)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track