Savremeno doba, a narod se unazađuje!
Foto: Privatna Arhiva

Književnica Slavica Nedeljković objavila knjigu Bonton

Savremeno doba, a narod se unazađuje!

Pop kultura -
Slobodu ponašanja nam serviraju do te mere da ništa nije sramota i sve treba reći i pokazati, bez obzira na posledice, kaže autorka

Književnica Slavica Nedeljković izdala je knjigu "Bonton" u avgustu ove godine, a smatra da je danas nekultura postala toliko rasprostranjena da su je svi prihvatili kao neštp normalno, savremeno i moderno.

"Doći će vreme kada ćemo ponovo učiti pravila lepog ponašanja. Slobodu ponašanja nam serviraju do te mere da ništa nije sramota i sve treba reći i pokazati, bez obzira na posledice", kaže Slavica.

Ona smatara da je licemerno kada odgovorni za tu istu kulturu koju serviraju, brane se govoreći "Narod to hoće". Slavica objašnjava da je narodu to nametnuto.

"Kada ste gladni, vi jedete ono što imate, što vam se da! Najgore od svega je što nam polako, sve nenormalno, nemoralno i bolesno, postaje prihvatljivo i normalno, a posebno deci i omladini".

"Lepo ponašanje ide uz normalnog, civilizivanog i razumnog čoveka. Nadam se da će i ovaj talas nekulture proći i da će se vratiti prave vrednosti." Bonton " nije zakon, nije ni obaveza. Bonton je kultura življenja", zaključila je Nedeljković.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track