DEČJI MUZIČKI FESTIVAL „ČAROLIJA“ JE KRENUO: Prva stanica je Budva
Foto: PR

Deco, počelo je!

DEČJI MUZIČKI FESTIVAL „ČAROLIJA“ JE KRENUO: Prva stanica je Budva

Pop kultura -
Čarolijanci koji će ove godine „probiti led“ na prvoj audiciji jubilarne 10. “Čarolije”predstaviće se stručnom žiriju u Budvi 17. septembra

Na veliko zadovoljstvo naše najmlađe publike, tim Festivala dečje muzike „Čarolija“ stiže u Budvu. Jedan od najuspešnijih dečjih projekata koji talentovanim mališanima pruža priliku da zakorače u svet dečjih zvezda sigurnim koracima, desetu godinu za redom, dosledan je svojoj misiji.

"Prva misija “Čarolje” je da deci napravi nove pesme, modernih aranžmana, u duhu vremena, a da opet sadržajem ostane u svetu detinjstva", rekla je Leontina Vukomanović, umetnički direktor Festivala dečje muzike „Čarolija“.Leontina pred prvu audiciju još jednom podseća talentovane mališane šta je važno za uspeh u svetu muzike."Važno je znati svoje mogućnosti i voleti svim srcem muziku. Važno je raditi na sebi, biti radoznao, uporan, vredan, zainteresovan za sve oko pukog pevanja. Danas se trazi komplet, ne samo sluh ili glas."Sve audicije širom Srbije i Crne Gore, biće praćene dnevnim emisijama „Čarolija“ na RTV PINK u Jutarnjem programu svakog radnog dana od oktobra.

Čarolijancima će i ove godine uz Leontinu Vukomanović, strah „čuvati“ poznato lice koje talentovane mališane i gledaoce televizije Pink vodi kroz prva iskustva pred kamerama i žirijem Ksenija Bujišić.Ksenija, voditeljka emisije „Čarolija“ odlično zna kako se osećaju takmičari, jer je i sama, kao trogodišnja devojčica, shvatila da ima puno talenata i od tada iz dana u dan i dalje radi na sebi i svojim iskustvom hrabri mališane."Godinama se družim sa mališanima u okviru “Čarolije” i hrabrim ih da neguju svoj talenat. Radujem se svakoj, a posebno ovoj 10. jubilarnoj godini. Drago mi je da sam deo festivala koji popularizuje muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu. I ove godine, Čarolijancima obećavamo nezaboravno druženje uz najkvalitetniju muziku."Afirmativni tekstovi festivala apeluju na očuvanje životne sredine, govore o prijateljstvu, ljubavi, dečjoj igri i promovišu pozitivan sistem vrednosti društva, a deci ih daruju istaknuti umetnici."Pomenuću samo neka imena naših istaknutih umetnika koja se rado odazovu i svojim pesmama daju doprinos festivalu, a to su Aleksandra Radović, Ivana Peters (Negativ), Ana Stanić, Nena Leković, Aleksandra Milutinović, Zoran Kiki Lesendrić, Bora Čorba, Vladimir Graić, Saša Milošević Mare, Vojkan Borisavljević, Rade Radivojević i drugi", rekla je Ksenija.

Poznatu voditeljku mališani često pitaju koliko je strog žiri „Čarolije“ i kako da prevaziđu tremu?"Žiri je strog, ali pravičan. Trema pri prvom nastupu je neminovna, međutim iskreno razumevanje i podrška koju žiri i čitav tim „Čarolije“ pružaju mališanima je nešto na šta se mogu osloniti."Deco, tim „Čarolije“ je krenuo put Crne Gore, vidimo se u Budvi 17. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track