KARAVAN ČAROLIJA U ISTOČNOJ SRBIJI: Prepuna audicija u Knjaževcu

KARAVAN ČAROLIJA U ISTOČNOJ SRBIJI: Prepuna audicija u Knjaževcu

Pop kultura -
Svakim danom sve više prijavljenih na audiciji za Festival Medela Čarolija 2015

Dečiji osmesi krasili su lica stotine mališana koji su sa nestrpljenjem čekali momenat da svojim talentom i glasom osvoje žiri. Prvi grad Timočkog kraja ovog vikenda je Knjaževac. Sutra smo u Zaječaru a prekosutra u Boljevcu. Vidimo se Čarolijanci...

Veliko Superfinale, kruna ovogodišnje 10. jubilarne Čarolije, biće 26. decembra 2015. godine u “Sava Centru” u Beogradu, gde će po prvi put biti izvedene i nove pesme. Naravno, pobednik će biti proglašen po glasovima stručnog žirija i publike.

Festival nove dečije muzike „Čarolija“ počeo je svoj život pre čitavih deset godina kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu. U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u „Čaroliji“.

Inicijalna ideja organizatora bila je da “Čarolija” vrati kulturnom životu u regionu jednu dimenziju od presudnog značaja za razvoj društva, da obnovi instituciju dečijeg festivala na kome će se ponovo razvijati muzika za decu koja je nekada u našem društvu imala i te kako uticaja i značaja.

Pod umetničkim nadzorom kompozitora i tekstopisca Leontine Vukomanović, koja je ujedno i umetnički direktor festivala, vrši se odabir kompozicija svake godine koje mališani izvode na festivalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track