KARAVAN ČAROLIJA POSETIO ZAJEČAR: Audicija puna talentovanih mališana!

Potraga za talentima

KARAVAN ČAROLIJA POSETIO ZAJEČAR: Audicija puna talentovanih mališana!

Pop kultura -
Audicije dečijeg Festivala Čarolija su sve punije i sve više dece se prijavljuje na njih

U Zaječaru je danas u 11 sati počela je audicija Karavana Festivala Medela "Čarolija" 2015, u gradu Zorana Radmilovića i Gitarijade koja ima tradiciju dugu 50 godina. Na audiciju se prijavilo se mnogo talentovanih i slatkih čarolijanaca. Kada znamo da su čuveni Timočani Nikola Pašić, Svetozar Marković, Zoran Radmilović, očekivali smo da iz Zaječara dođu najbolji kandidati. Kandidati nisu bili pod pritiskom, treme skoro da nije bilo, pevali su svi u glas, dobro su se pripremili i naučili pesme koje je žiri zadao kao konkursne kompozicije.

Foto MojaTV
Foto MojaTV

Veliko Superfinale, kruna ovogodišnje 10. jubilarne Čarolije, biće 26. decembra 2015. godine u "Sava Centru" u Beogradu, gde će po prvi put biti izvedene i nove pesme. Pobednik će biti proglašen po glasovima stručnog žirija i publike. Festival nove dečije muzike "Čarolija" počeo je svoj život pre čitavih deset godina kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu.

Foto MojaTV
Foto MojaTV

U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u "Čaroliji". Inicijalna ideja organizatora bila je da "Čarolija" vrati kulturnom životu u regionu jednu dimenziju od presudnog značaja za razvoj društva, da obnovi instituciju dečijeg festivala na kome će se ponovo razvijati muzika za decu koja je nekada u našem društvu imala i te kako uticaja i značaja .Pod umetničkim nadzorom kompozitora i tekstopisca Leontine Vukomanović, koja je ujedno i umetnički direktor festivala, vrši se odabir kompozicija svake godine koje mališani izvode na festivalu. Muzički karavan nastavlja put. Sutra su u Boljevcu, u Kulturno -obrazovnom centru u 11 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track