DA LI POSTOJI NEŠTO STRAŠNIJE OD HOROR FILMA? Postoji, a ovo je užasnije od svega što ste gledali!
Foto: Profimedia

Jeza!

DA LI POSTOJI NEŠTO STRAŠNIJE OD HOROR FILMA? Postoji, a ovo je užasnije od svega što ste gledali!

Pop kultura -
Bez skupocenih specijalnih efekata, osećaj jeze će vam preplaviti kičmu

Da li biste poverovali da dokumentarni filmovi mogu da budu jeziviji od svega što je napravio Holivud? Bez skupocenih specijalnih efekata, osećaj jeze će vam preplaviti kičmu.Predstavljamo vam upravo takve filmove, nastavite da čitate tekst, ali upozoreni ste!1. "The Nightmare" / Noćna mora 2015Zastrašujući film Rodnija Ašera istražuje temu paralize sna i iskrivljenih funkcija ljudskog mozga.

2. "There's Something Wrong with Aunt Diane" / Nešto nije u redu sa tetkom Dajen (2011)Iz naslova, očigledno shvatamo da nešto nije uredu sa tetkom Dajen, ali ne znate dubinu toga. Film je ubedljiv tokom celog trajanja, profiliše ženu koja izgleda kao da sve drži pod kontrolom, srećno udata sa decom, ali onda primetite da nešto strašno nije u redu sa njom.

3. "Boy Interrupted" (2009)Rediteljka Dejna Peri profilisala je svog sina Evana, koji je bio fasciniran smrću i umiranjem još kao dete. On je bio na terapijama tokom detinjstva kada se borio sa depresijom i mentalnim bolestima. Ovaj film je jako težak za gledanje, pogotovo kada vidite dečakov pad, ali i naglašavanje ozbiljnosti mentalnih bolesti.

4. "Never Sleep Again: The Elm Street Legacy" / Nikad nemoj da spavaš: Nasleđe Ulice Brestova (2014)

Fredi Kruger je verovatno bio zvezda vaših noćnih mora. Istražite poreklo zastrašujućeg "demona snova" u ovom nagrađivanom dokumentarcu.

5. "My Amityville Horror" (2013)Danijel Luc priča svoju verziju zloglasnog proganjanja u svom domu gde je Ronald De Fio Džunior zaklao svoju porodicu na spavanju.

6. "Paradise Lost" / Izgubljeni raj (2009)

Berlindžererov i Sinofskijev dokumentarac profiliše trostruko ubistvo dece u zapadnom Memfisu, Arkanzas.Film prati porodice žrtava i optuženog tokom suđenja i fokusira se na krivični pravosudni sistem ovog malog grada.

7. "The Imposter" / Uljez (2012)Trinaestogodišnji Nikolas Barkli nestao je 1994. godine, a tri godine kasnije pronađen je sam i uplašen u Španiji. Međutim, porodici postaje jasno da on nije dečak koji je nestao i za kog se predstavlja i on postaje bukvalno uljez u porodici. Ovaj dokumentarni film će vas naježiti od početka do kraja.

8. "Killer Legends" / Legende o ubistvima (2014)Urbane legende su sjajne za horor priče, ali koliko njih je zapravo fikcija? Autori Džošua Zeman i Rejčel Mils pokušavaju da otkriju istinu iza urbanih legendi uz koje smo odrasli u strahu.

9. "Room 237" / Soba 237 (2012)Ovaj dokumentarni film istražuje jedan od najvećih horor filmova svih vremena "Isijavanje". To je složen pogled na tumačenje fanova i njihovih uvrnutih ideja.

10. "Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father" / Dragi Zekeri: Pismo sinu o njegovom ocu(2008)ovo može da vas zaista pogodi u srce. Film je zapravo počast reditelja Kurta Kuena njegovom ubijenom najboljem prijatelju Anreju Bagbiju. On je ubijen hladnokrvno od strane njegove bivše devojke, Širli Tarner. U šokantnom spletu okolnosti, Širli govori kako je trudna i nosi njegovo dete, ovo je film o suđenju, starateljstvu i emotivnom pismu sinu Zakariju.

(Mental Floss)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track