PREVARANTI U SUKNJI: Publika voli naše trandže

Dani Zorana Radmilovića

PREVARANTI U SUKNJI: Publika voli naše trandže

Pop kultura -
Zaječar nas je zaista sjajno primio i nagradio ogromnim aplauzom. Za nas je bio praznik da igramo predstavu, kaže Đorđe Simić, dobitnik Zoranovog brka

Sedme večeri Dana Zorana Radmilovića prikazan je komad „Prevaranti u suknji“ Kena Ludviga, u režiji Milića Jovanovića, a u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.Žiri kojem predsedava Tihomir Arsić bio je na mukama, a Zoranov brk za glumca večeri pripao je Đorđu Simiću za ulogu Džeka. Aplauz koji je trajao nekoliko minuta govori da drama ulazi u najuži izbor za najbolju na festivalu po oceni publike."Volim da igram ovu predstavu, ekipa je toliko skladna i jedinstvena. Ovo je praznik za glumce, ali i publika uživa. Delimo tu energiju s njima. Publika u Zaječaru nas je sjajno primila i nagradila ogromnim aplauzom", kaže Simić:"Glumci se igraju na sceni, nadigravaju i dopunjuju, prosto uživamo u ovom tekstu, koji je pravi delikates. Pogotovo za nas dvojicu, koji igramo tu travestiju, što publika mnogo voli, a nama je to pružilo beskrajne mogućnosti za istraživanje, zabavljanje, igranje i proigravanje."

Zasluženo... Simić prima Zoranov brk od Tihomira Arsića
Zasluženo... Simić prima Zoranov brk od Tihomira Arsića

Da su priznanje koje nosi ime našeg velikog glumca dobili Dušan Stanikić za briljantno tumačenje Lea ili Katarina Mitrović za bravurozno proigravanje uloge Meg, izbor ne bi bio pogrešan. Događalo se prethodnih godina da žiri Zoranov brk dodeli i celom ansamblu.U Zaječaru je bio i Vojo Lučić, upravnik Knjaževsko-srpskog teatra, koji nije krio zadovoljstvo reakcijama publike:"Predstava korespondira s publikom i nosi energiju radosti. Videli ste da je publika izašla iz sale sa osmesima na licu i da je to zaista pun pogodak kada se ono što se dešava na sceni prenese u gledalište."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track