MENJAJU RECEPT ZBOG VEGETARIJANACA: Iz Ginisa navode da će čuveno pivo zadržati stari kvalitet
Foto: Profimedia

Alternativno rešenje

MENJAJU RECEPT ZBOG VEGETARIJANACA: Iz Ginisa navode da će čuveno pivo zadržati stari kvalitet

Pop kultura -
U Ginisu navode da nova metoda, koja će biti i ekološki prihvatljiva, neće uticati na kvalitet piva

Naime, čuvena dablinska pivara, osnovana daleke 1759. godine, odlučila je da svoju proizvodnju usaglasi sa novim trendovima i navikama potrošača. Pritisnut zahtevima tržišta, Ginis planira da iz tehnologije proizvodnje izbaci "isinglas s", kolagen dobijen iz sasušenih ribljih mehura koji se koristi prilikom filtriranja piva od čestica kvasca. Taj proces će se, ubuduće, obavljati bez korišćenja životinjskih proizvoda.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

"Počeli smo sa instaliranjem novog sistema", kazao je portparol pivare, dodajući da je reč o kompleksnoj tehnologiji koja će u potpunosti biti uvedena od karaja 2016. "Isinglas s se decenijama koristi u pivskoj industriji kao filter. Zbog njega, medjutim, Ginis pivo nije pogodno za vegetarijance. Zato smo odlučili da potražimo alternativno rešenje", stoji u objašnjenu dablinske pivare.

U Ginisu navode da nova metoda, koja će biti i ekološki prihvatljiva, neće uticati na kvalitet piva koje će se i dalje praviti od ječma, hmelja, kvasca i vode. Mnoga piva, poput Hajnekena i Milera, već su "vegetarian friendly".

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track