BRANISLAV TRIFUNOVIĆ: Zoran Radmilović je deo moje porodice

Nagrađeni glumac

BRANISLAV TRIFUNOVIĆ: Zoran Radmilović je deo moje porodice

Pop kultura -
Ova nagrada ima posebno mesto u mom srcu, pogotovo zbog toga što je isto priznanje prethodno dodeljeno i mom bratu Sergeju i ocu Tomislavu

Branislav Trifunović ovogodišnji je laureat laskavog priznanja „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca na 24. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru za ulogu Vojvode u predstavi „Strujosek“ Ateljea 212.Poznati glumac je, da bi primio nagradu, morao da otkaže izvođenje jedne predstave.Porodična istorija- Igrao sam pod temperaturom i bolestan, ali sam sad zdrav morao da je otkažem. Valjda to nešto govori. Morao sam da dođem jer imam jednu vrstu obaveze. Zbog Zorana sam i počeo da se bavim glumom. Kao dete našao sam u nekim očevim spisima jednu malu žutu propusnicu za ulazak na predstave na Bitefu s potpisom Radmilovića - prisetio se Bane, koga je otac bodrio iz publike.Za velikog umetnika porodicu Trifunović veže i lična istorija.- U Zaječar sam stigao jer je prvu nagradu moj otac primio na ovoj sceni, koja nosi ime „Zoran Radmilović“, na festivalu „Joakim Vujić“. Moj brat Sergej dobio je priznanje s njegovim imenom na Sterijinom pozorju, i evo i ja dobijam nagradu. Čini mi se da je nekako Zoran došao kući. To je prva asocijacija koju imam intimno, porodično i glumački. Nemam neki odnos prema nagradama, ali ova ima posebno mesto u mom srcu - zaključio je Trifunović, koji je ove godine debitovao i kao reditelj s komadom „Beton mahala“.Najbolja predstava po oceni publike je „Tri klase i gospođa Nušić“ (BDP), koja je osvojila skoro čistu peticu sa ocenom 4,97. Festival je trajao čak 11 dana i gotovo većina onoga što vredi iz produkcije stigla je u Timočku Krajinu.

Posebno priznanje... Branislav Trifunović
Posebno priznanje... Branislav Trifunović

Uspešan festival

- Neću da se zahvaljujem nikome, mi smo ovo zaslužili. Posebno ću istaći direktora vašeg pozorišta Vladana Cerovića. Trebalo je mnogo sposobnosti i para da se organizuje ovakav festival, sa ovakvim programom. Siguran sam da tu para nije bilo mnogo, što znači da je bitna ogromna sposobnost i volja, kako opštinskih ljudi tako i direktora Cerovića, i ja mu želim, kao i vama, mnogo uspeha, da vam pravi još mnogo predstava i da svaki sledeći festival bude sve bolji, a to njemu neće biti teško - zaključio je Slobodan Ćustić, upravnik BDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track