Gitarista grupe Kvin Brajan Mej 17. marta u Beogradu
Foto: Profimedia

Održaće ukupno 11 koncerata u Istočnoj Evropi

Gitarista grupe Kvin Brajan Mej 17. marta u Beogradu

Pop kultura -
Mej će nastupiti zajedno sa britanskom glumicom i pevačicom Keri Elis sa kojom je nedavno objavio singl "One Voice"

Brajan Mej, gitarstia legendarne grupe Queen, održače koncert 17. marta u beogradskom Sava centru, objavljeno je na njegovoj zvaničnoj veb stranici. Mej će nastupiti zajedno sa britanskom glumicom i pevačicom Keri Elis sa kojom je nedavno objavio singl "One Voice".

Domaći promoteri još nisu potvrdili koncert Brajana Meja, pa samim tim ni cenu ulaznica.

Mej i Elis održaće ukupno 11 koncerata u Istočnoj Evropi, u martu naredne godine. Nastupi sa Keri Elis uslediće nakon što je Mej završio južnoameričku turneju sa grupom Queen i Adamom Lamberom.

"Oduševljen sam što se vraćam u Istočnu Evropu, gde sam nastupao mnogo puta od 1986. godine. Ovo će na neki način za mene biti 30. godišnjica", rekao je Mej koji je sa grupom Queen, tada predvođenom harizmatičnim pevačem Fredijem Merkjurijem, 1986. godine nastupio u Budimpšeti, što je bio jedan od retkih koncerata zapadnih bendova "iza gvozdene zavese".

Grupa Queen je prvi put na ovim prostorima nastupila 1979. godine, kada su održali koncert u Zagrebu, a u region su se vratili 2008. godine kada su sa pevačem Polom Rodžersom nastupili u Beogradskoj areni.

Mej i Elis počeli su da sarađuju tokom audicije za mjuzikl "We Will Rock You" baziranom na pesmama grupe Queen, a u kojem je britanska glumica igrala jednu od glavnih uloga. Mej je 2010. godine producirao njen album “Anthems“, da bi godinu dana kasnije imali prvu zajedničku turneju.

Saradnja je nastavljena 2013. godine kada su u okviru “Born Free“ turneje, održali seriju intimnih, akustičnih humanitarnih nastupa čiji je deo zabeležen na živom albumu “Acoustic by Candlelight“.

Nedavno su objavili zajednički singl “One Voice“ koji će promovisati na predstojećoj turneji.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track