(FOTO) Iznenadićete se kada budete čuli koliki IQ imaju ove zvezde
Foto: Profimedia

Uspešni i pametni

(FOTO) Iznenadićete se kada budete čuli koliki IQ imaju ove zvezde

Pop kultura -
Ukoliko spadate u one koji imaju predrasude o poznatim zvezdama i mislite kako ne spadaju u inteligentne ljude, ova lista će vas razuveriti.

Neki od njih su najpametniji ljudi, koji dokazuju kako slava i inteligencija itekako idu jedno s drugim. Madona, Šakira, Nikol Kidman i Šeron Ston su samo neke od najpametnijih zveda u Holivudu.

Šakria - Prekrasna Kolumbijka je puno više od lepog vokala. Šakira naime ima IQ 140. Svoju prvu pesmu je napisala s osam godina, a poeziju je počela pisati s četiri.

Madona - Kraljica popa se takođe nalazi na listi iznad prosečno inteligentnih, a IQ joj je 140 . Umuzičkoj industriji je postigla veliki uspeh i prodala više od 300 miliona albuma tokom svoje dugogodišnje karijere.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Kventin Tarantino - Ako pogledamo scenarije njegovih filmova (Kill Bill, Đangova osveta, Pretparačke priče i mnogi drugi), sasvim je jasno da se radi o geniju. Tarantinov IQ je 160, a čak nije završio ni srednju školu.

Nikol Kidman - Poznata glmica se može pohvaliti koeficijentom inteligencije 132. Njen IQ nije najveći u Holivudu, ali je više od proseka i spada u kategoriju vrlo visoke inteligencije.Šeron Stoun - Ona nije samo lice s naslovnice, nego je i izuzetno inteligentna. Njen je IQ 153 te je jedna od najpoznatijih i najslavnijih članova Mense. Ovaj glumac, redatelj i majstor borilačkih vještina mjeri visoki IQ, čak 160.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Stiv Martin - Osim što je glumаc, Stiv je i komičаr, muzičar, аutor, drаmski pisаc i kolekcionаr umetničkih dela. Njegov IQ je 142.

Džodi Foster - Glumački debi je imala sa samo tri godine, a njen IQ je 132. Diplomirala je književnost sa najvišom ocenom, a francuski jezik govori kao maternji. Pored toga, ona tečno govori još 2 jezika: nemački i italijanski.

Natali Portman - Pevačica je diplomirani psiholog, a tečno govori hebrejski, francuski, nemački, japanski i arapski. Njeni naučni radovi su joj objavljivani u stručnim časopisima, a radila je i kao profesor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track