BATALILA GLUMU: Lepa Šeherezada prešla u pevačice
Foto: Twitter

I to da proba

BATALILA GLUMU: Lepa Šeherezada prešla u pevačice

Pop kultura -
Turska glumica Berguzar Korel je uspešno realizovanim projektima dokazala da ima neiscrpnu snagu i energiju.

Ovog puta, ona se latila mikrofona i sve oduševila svojim skrivenim talentom. Turska TV zvezda, koja se proslavila glavnom ulogom u seriji, Šeherezada iz "1001 noći" i supruga slavnog Halita Ergenča, sultana Sulejmana iz "Sulejmana Veličanstvenog", je oduševila sve svojim pevanjem.

Berguzar je prihvatila ponudu muzičara Ajkuta Gurela da snimi album i maksimalno se posvetila novom projetku. Kako prenose turski mediji, ona je angažovala učitelja pevanja i sa njim svakodnevno radi u studiju kako bi što bolje iskoristila glasovne mogućnosti. Repertoar za album bira veoma pažljivo, a od velike pomoći joj je i suprug Halit koji je svojevremeno diplomirao pevanje na muzičkoj akademiji.

Da ima muzički potencijal Berguzar je pokazala još 2010. u seriji "Nedovršena pesma" u kojoj joj je partner bio markantni Bulent Inal. Ona je tada tumačila je lik Feraje, kafanske pevačice, i u svakoj epizodi snimila je po jednu pesmu. To privuklo pažnju muzičkih producenata, ali je Berguzar, koja je u februaru te godine rodila sina Alija, njihove ponude odbijala obrazlažući da je prevashodno glumica, a i da ne želi novi angažman jer hoće da bude uz bebu.

Foto Youtube Printscreen
Foto Youtube Printscreen

Ipak, to je nije sprečilo da na privatnim slavljima uzme mikrofon i zapeva. Zapevala je i u seriji "Karadaji" koja se završila u junu, gde joj je partner bio neodoljivi Kenan Imirzalioglu. Nakon toga ponovo je bila zatrpana ponudama da snimi album. Kako je odlučila da ove sezone napravi pauzu u glumačkoj karijeri i uživa ustvarima koje je raduju, glumica je prelomila i prihvatila predlog poznatog muzičara Ajkuta Gurela. Gurel nerado iznosi detalje ovog projekta, ali je oduševljen glasom lepe glumice.

"Berguzar ima sasvim posebnu boju glasa. Ali mi ne želimo da je prevedemo u muzičke vode. Biće to veoma stilizovan album, a najveći deo prihoda od njega ići će u dobrotvorne svrhe. Radimo i dalje na izboru pesama, za sada smo napravili nekoliko demo snimaka", rekao je muzičar. Niko nije precizirao kada će se album pojaviti u prodaji, a brojni fanovi šarmantne glumice se nadaju da će to biti 2016. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track