SRPSKI SLIKAR ZADIVIO HOLIVUD: Demi Mur se zaljubila u moje aktove
Foto: Dragana Udovičić

Uspeh

SRPSKI SLIKAR ZADIVIO HOLIVUD: Demi Mur se zaljubila u moje aktove

Pop kultura -
Upoznali smo se letos na Hvaru i trenutno pregovaramo o kupovini slike. Ona, međutim, ne želi da mi pozira naga, kaže Filip Jovanović za Kurir

Ulje na platnu srpskog slikara Filipa Jovanovića moglo bi uskoro da se nađe u kolekciji proslavljene glumice Demi Mur.Holivudska zvezda, koju je proslavila uloga u filmu „Striptiz“, upoznala je našeg umetnika tokom odmora u Hrvatskoj i zaljubila se na prvi pogled u njegove aktove.- Demi Mur je letos na Hvaru gledala moje slike i trenutno smo u pregovorima o kupovini. Upoznali smo se u klubu „Pasarola“, gde sam uživo slikao i nastupao. Dopali su joj se moji aktovi. Ona ipak ne želi da mi pozira za neko takvo delo, a voleo bih da je slikam nagu - kaže za Kurir Jovanović i dodaje:- Alfonso Dana, veliki prijatelj Franka Totija i najpoznatiji rimski hirurg, ima moje slike. Javne ličnosti u Srbiji, koje poseduju neko moje delo, ne vole da ih pominjem.Umetnik poznat po uljima na platnu slika četkom i špatulom, što omogućava njegovim slikama da imaju treću dimenziju. Na radovima dominiraju vesele boje. Trenutno njegova dela mogu da se kupe u galeriji „Mondo deli arte“ u Rimu, koja je jedna od najpoznatijih u tom gradu, gde su izlagali velikani poput Pikasa i Dalija, kao i u Parizu u čuvenom umetničkom kvartu Monmartru.- Na svojim slikama pokušavam da prenosim dobre vibracije koje dobijam od ljudi. U svetu sam se uglavnom proslavio motivima Beograda. Svoj grad dobro poznajem i njegove panorame znam napamet. Ovih dana je baš trebalo da putujem u Pariz, ali sam ostao u Srbiji. Dobio sam poziv da slikam Grad svetlosti uživo na velikom formatu dva puta jedan metar. Odlazak ću realizovati do kraja godine jer trenutno nije trenutak za takvu akciju. Čuo sam se sa prijateljima koje imam tamo i vesti nisu dobre. Ljudi su u kućama i ne smeju da izlaze na ulicu u strahu od novih napada - zaključuje Jovanović.

Humanitarna akcijaOD PRODAJE SLIKE POMAŽE KOLEGAMAU galeriji i klubu „Hadži“ na Vračaru Filip Jovanović je slikao svoj rodni grad. Rad će biti prodat na aukciji, a novac će ići za pomoć njegovim mladim kolegama.- Želim da se nabave boje, četke i platna za moje kolege koje sebi to ne mogu da priušte. Galerija u kojoj se nalazimo je otvorila dva ateljea u kojima će moći da stvaraju mladi umetnici koji nemaju novca - kaže Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track