Kada se radi i fakultetu, proces nekad može da bude prilično obeshrabrujući. I dok mnogi studenti menjaju smerove ili fakultete, neki završe radeći posao koji nema veze sa njihovim studijama.

Ovih 5 svetskih zvezdi je pravi primer. Lana Del Rej, Kris Martin, Lil Vejn i drugi su obrazovanje sticali na fakultetima koji nemaju nikakve veze sa muzikom.

Kris Martin je studirao grčki i latinksi jezik, ali je završio kao frontmen i pevač poznate grupe Coldpay. On je diplomirao sa najvišim ocenama na Univerzitetu u Londonu­, a prava je ironija to što je na studijama upoznao današnje članove njegovog benda.

kris-martin.jpg
Twitter 
Foto Twitter

Jedan od najpopularnijih di džejeva­ Diplo na svetu išao je na koledž da bi studirao nešto što nema mnogo veze sa muzikom. Tomas Pens, poznatiji kao Diplo, dobio je svoju diplomu na Temple Univerzitetu.

diplo.jpg
Twitter 
Foto Twitter


Lana Del Rej je studirala filozofiju na Fordham Univerzitetu. Kada su je pitali zašto je odabrala taj smer, ona je rekla: "to je most između boga i nauke". Studije je završila sa visokom ocenom iako se danas fizikom uopšte ne bavi.

Foto Printskrin

Hip ­hop kralj Ajs Kjub je diplomirao arhitektonsko slikanje. U šali je pričao da bi projektovao kuće da mu karijera nije bila uspešna.

ajs.jpg
Printscreen 

Malo ko bi pomislio da je tamoputi reper Lil Vejn studirao psihologiju. On je kratko bio na studijama na Univerzitetu u Hjustonu, a na kraju je odustao zbog rasporeda koji se poklapao sa njegovom već postojećom muzičkom karijerom. Kasnije se prebacio na Univerzitet u Feniksu gde je studirao putem interneta.

lil-vejn.jpg
AP 
Foto AP

(mtv.rs)