OBJAVILA PRVI ROMAN: Otac i sestre nisu podržali Kristinu Kovač
Foto: Damir Dervišagić

I ona se raspisala

OBJAVILA PRVI ROMAN: Otac i sestre nisu podržali Kristinu Kovač

Pop kultura -
Promociji „Drveta života“ nisu prisustvovali kantautorkine sestre Aleksandra i Anja i otac Kornelije, s kojima nije u dobrim odnosima

Sredinom oktobra u knjižare širom Srbije stigao je književni prvenac Kristine Kovač „Drvo života“, čija je promocija održana preksinoć.Na prezentaciji odlomke su čitali glumci Branislav Trifunović i Tamara Krcunović, a u publici smo videli mnoge Kristinine prijatelje. Međutim, među njima nisu bile Kristinine sestre Aleksandra i Anja, kao ni otac Kornelije, s kojima nije u dobrim odnosima.

Branislav Trifunović
Branislav Trifunović

Avantura

Kantautorka u romanu pripoveda urbanu priču o dvoje ljudi koji su pronašli ljubav kad su je najmanje očekivali.- Nemam želju da budem pisac. Ja sam muzičar i uvek ću to biti. Ovo je samo mali izlet i nisam sigurna hoću li se opet upustiti u neku sličnu avanturu. Uskoro ću objaviti pesmu koja je tematski vezana za knjigu - kaže Kristina.
Leontina i Tijana Dapčević
Leontina i Tijana Dapčević

Glavna junakinja romana je Katarina Molnar, koja se nakon rođenja ćerke suočava s činjenicom da je njen brak na izdisaju i zaljubljuje se u čoveka koji je teško bolestan, a prognoze za njegovom oporavak su vrlo neizvesne.- Inspiracija nije bio baš bukvalno moj život, ali prenela sam na stranice deo svojih osećanja i stavova. Između pisanja pesama i romana ne postoji posebna razlika, ali je proces drugačiji. Pesma je više odraz trenutka, dok kad stvaraš knjigu, moraš da zađeš u dubinu svoje duše i izvlačiš razne poruke - smatra pevačica.

Dejan Cukić
Dejan Cukić

Svideće se muškarcima

Kristina se opredelila da piše u prvom licu, a deo knjige posvetila je i svojoj pokojnoj majci, tekstopiscu Spomenki Kovač:- Od mame sam više nasledila dar za pisanje. Opisujući odnos između majke i ćerke koristila sam momente iz našeg privatnog života. Kroz ceo roman se provlači odnos tri ljubavi - majke prema ćerki, žene prema detetu i muškarcu. Mislim da će se mnoge žene pronaći, a da će se roman dopasti i muškarcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track