PROMAŠAJ: Veliki Getsbi bez ovacija
Foto: Damir Dervišagić

Prevelika očekivanja čuvena američka drama izvedena i u Srbiji

PROMAŠAJ: Veliki Getsbi bez ovacija

Pop kultura -
Rediteljka Ana Radivojević je glavni lik, kojeg tumači Ivan Bosiljčić, na scenu uvela tek nakon sat vremena, a izostala je i erotika kojom roman obiluje

Drama „Veliki Getsbi“ izvedena u „Madlenijanumu“ nije uspela da opravda epitet događaja sezone.

Par...  Ljubomir Bulajić i Milica Janketić
Par... Ljubomir Bulajić i Milica Janketić

Glumačka ekipa na čelu sa Ivanom Bosiljčićem, Milošem Timotijevićem i mladom Tamarom Aleksić nije uspela da verodostojno prikaže sjajne ljubavne priče iz romana Frensisa Skota Ficdžeralda, što pokazuje mlaka reakcija publike na kraju izvođenja i samo jedan naklon glumaca.

Neobični ljubavni trougao... Tamara, Ljuba i Miloš Timotijević
Neobični ljubavni trougao... Tamara, Ljuba i Miloš Timotijević

Kostimi za ruski klasik

Najviše zamerki ide na račun rediteljke Ane Radivojević Zdravković, koja je pribegla za nekim pogrešnim rešenjima kao što su prvi ulazak Getsbija nakon sat vremena, koji se tada jedva vidi u dubini scene iza zavesa, nema erotike i devojke su ostale u dugim haljinama, pa je izostao prikaz začetka ženske slobode karakterističan za to vreme. Najveća kritika može se uputiti na ritmiku kojom govore akteri i što prave velike pauze između rečenica. Kostimi i scenografija bili su odlični, ali za neki ruski klasik pošto ovde nisu bili u funkciji glumaca, a živost izvođenju i poneki aplauz doneli su dete, automobil i pas na pozornici, ali oni su potpuno nevažni za priču.
Jelena Tomašević
Jelena Tomašević

Od siromaha do tajkuna

Za pohvalu je odlična epizodna uloga Miloša Timotijevića. Nakon Roberta Redforda i Leonarda Dikaprija, koji si igrali Getsbija u istoimenim filmovima, Ivan Bosiljčić je odigrao junaka iz kriminalnog miljea.- Getsbi je bio siromašan dečak koji je prodao dušu đavolu. Na kraju je uspeo da sačuva svoju ljubav i da napravi od sebe žrtvu. Dao je svoj život. Visoka je cena ulaska u to kolo. Svako od nas je Getsbi jer smo mi u groznici sticanja novca. Sistem nam nameće ozbiljno habanje zbog posla. Svako od nas treba da se presluša da li je izgubio ljubav i da li nam deca žive usamljena. Kad to preispitamo, znaćemo za šta živimo - rekao je Bosiljčić.
Danica Maksimović
Danica Maksimović

Komad u „Madlenijanumu“ će uprkos svemu imati publiku, a na premijeri su bili Madlena i Filip Cepter, Zdravko Šotra, Nina Janković, Nemanja Radulović i Sloboda Mićalović.

Filip i Madlena Cepter
Filip i Madlena Cepter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track