(VIDEO) OVO JE NAJGORI FILM SVIH VREMENA: Videlo ga je samo 7 ljudi
Foto: Youtube/Printscreen

Ušao u istoriju

(VIDEO) OVO JE NAJGORI FILM SVIH VREMENA: Videlo ga je samo 7 ljudi

Pop kultura -
Postoje filmovi koji su toliko loši da zahvaljujući tome ipak postanu kultni.

Postoji jedan koji je toliko loš da ga je njegov poniženi redditelj/scenarista zaključao gotovo odmah posle snimanja. Ipak, film će se uskoro ući u Nacionalni filmski registar, gde će se družiti s nekim od najboljih filmova svih vremena.Džeri Luis, komičar i glumac iz 1950-ih godina, snimio je film "Dan kada je klovn plakao" (The Day the Clown Cried) 1972. godine, a veruje se da je konačan proizvod videlo samo sedam ljudi.

Godinama kasnije proširila se legenda o ovoj komediji holokausta, a mnogi su ga pogledali samo kako bi se uverili da zaista je reč o najgorem filmu svih vremena.

Džeri Luis, Foto: AP
Džeri Luis, Foto: AP

Luis je nedavno dao jedinu kopiju prestižnoj kolekciji pod jednim uslovom: da se deset godina ne održi nijedno javno prikazivanje, a do tad će Luis imati 99 godina, pa verovatno smatra da neće dočekati prikazivanje, pa će mu biti svejedno.

Nije potpuno jasno zašto su službenici u registru uopšte želeli ovaj film, sem da im služi kao savršen primer kako film zapravo ne bi trebalo da izgleda.

Džeri Luis u mlađim danima, Foto: Profimedia
Džeri Luis u mlađim danima, Foto: Profimedia

Luis je ne samo napisao scenario i režirao film, već je i glumio izvesnog Helmuta Doorka, nemačkog klovna poslatog u koncetracioni logor zbog imitiranja Hitlera. Klovn je upućen u Aušvic sa decom i na kraju umire u gasnoj komori.

Londonski list Sandej Tajms piše da je film "drastično loš da ga ne možete poboljšati ni u najboljoj fantaziji". Jednu od najgorih kritika izrekao je i sam reditelj.

"Film je loš, loš, loš, sramotno loš", rekao je Luis.

(NYPost)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track