ZAVRŠENO SNIMANJE "IZGREDNIKA": Zečević se vratio crno-belom filmu

PALA POSLEDNJA KLAPA

ZAVRŠENO SNIMANJE "IZGREDNIKA": Zečević se vratio crno-belom filmu

Pop kultura -
ISTINA Na ovaj način želim da skrenem pažnju na tematiku jer se u poslednje vreme zbog raznih efekata gubi poenta, ističe reditelj

Pala je poslednja klapa filma „Izgrednici“ po scenariju Ðorđa Milosavljevića, a u režiji Dejana Zečevića, i ostvarenje sada ulazi u fazu postprodukcije.

„Izgrednici“, u kojem su glavne uloge tri studenta poverene mladim glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, a lik profesora Svetozaru Cvetkoviću, biće u crnobeloj tehnici.- Odlučio sam se za crnobeli film jer sam želeo da skrenem pažnju na samu tematiku. Naši gledaoci su se odvikli od ovakvog načina prikazivanja. Želeo sam da predstavim našu sadašnjost, ali kroz drugačiju vizuru - kroz crnobelu fotografiju. Sada je publika naviknuta na efekte koji skreću pažnju sa same teme i gubi se poenta - objašnjava reditelj.

Glavne uloge... Radovan Vujović, Marta Bjelica i Mladen Sovilj
Glavne uloge... Radovan Vujović, Marta Bjelica i Mladen Sovilj

PoslediceFilm prati tri studenta sociologije i njihov pokušaj da kroz svoj eksperiment za master rad dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda - prekršaja pravila. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izazivaju za potrebe projekta polako uvlači i u njihov život. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče s posledicama.- Bavimo se temama i problematikom uobičajenom za naše vreme - izgubljene generacije mladih ljudi, stradanje i nasilje koje je ostavilo posledice na njih. Međutim, svesni da je publika zasićena ovih tema, našli smo drugačije rešenje. Zato se ovim bave tri studenta intelektualca, koji pokušavaju da na svoj način kroz master rad obrade te opšte socijalne teme i probleme društva, ali se one mešaju s njihovim ličnim pričama, što ovom filmu daje drugačiji pečat - ističe Zečević.

Boja u skladu s pričom... Dejan Zečević
Boja u skladu s pričom... Dejan Zečević

Jaka ekipaU ostalim ulogama su Predrag Ejdus, Boris Isaković, Radovan Miljanić, Branka Šelić, Aleksandar Ðurica, Miroljub Lešo, Milena Ðorđević, Slobodan Tešić i Miodrag Dragićević.Film su podržali Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a sniman je od početka decembra 2015. godine na raznim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track