EMISIJA DOSIJE NA PRVOJ TV OTKRIVA: DŽEJMS BOND JE SRBIN!

NE PROPUSTITE

EMISIJA DOSIJE NA PRVOJ TV OTKRIVA: DŽEJMS BOND JE SRBIN!

Pop kultura -
Ekipa najgledanije dokumentarne emisije u Srbiji - „Dosije“, snimila je film o najpoznatijem agentu na svetu, koji će premijerno biti prikazan na PRVOJ TV večeras u 20.05h
1 / 6

Ekipa emisije „Dosije“ mesecima vredno radi na pripremi nove sezone. Do novog ciklusa kultne dokumentarne emisije, gledaoci će po prvi put imati priliku da gledaju nešto sasvim novo i drugačije od Dosijea na koji su navikli.

Dokumentarno-igrani film o srpskom Džejmsu Bondu, novi je projekat koji je na programu Prve upravo tokom prazničnih dana - večeras u 20.05h. U godini kada je prikazan novi film o čuvenom filmskom junaku, autor emisije Mašan Lekić odlučio je da sa svojim saradnicima napravi priču o čoveku koji je bio inspiracija za stvaranje najpoznatijeg agenta 007. Reč je ni manje ni više o Srbinu Dušku Popovu koji je za vreme drugog svetskog rata bio dvostruki špijun. Popov je svojim radom doprineo danu „D“, razbijanju nemačkih špijunskih ćelija po Evropi i na vreme upozorio saveznike da će doći do napada na Perl Harbur, kada su Japanci naneli veliku štetu američkoj mornarici.

Pisac i tvorac lika Džejmsa Bonda, Ijan Fleming, za vreme rata bio je takođe špijun u britanskoj obaveštajnoj službi, između ostalog zadatak mu je bio da prati Duška. Svetski mediji izveštavali su kasnije da je Popov zbog svog uzbudljivog života bio jedan od likova kojim je Ijan bio inspirisan za kreiranje Bonda. U filmu ćemo prikazati i ništa manje uzbudljiv život njegovog brata Ivana Popova, takođe obaveštajca, koji je radio za Kraljevinu Jugoslaviju. Glavne uloge poverene su profesionalnim glumcima, dok su scene snimane na autentičnim lokacijama u Beogradu, Pančevu i Požegi.

Mašan Lekić o filmu: „Ovo je prvi dokumentarno-igrani film u produkciji Prve srpske televizije. Odlučili smo da napravimo iskorak i da uradimo nešto novo o jednom istorijskom liku o kojem se ne zna mnogo. Reč je o Dušku Popovu kojeg je Ijan Fleming pratio i uzeo kao inspiraciju za nastanak lika Džejmsa Bonda. Drago mi je da je televizija stala iza tako velikog projekta, i zadovoljstvo mi je što je to poverenje ukazano baš ekipi emisije Dosije. Ceo film smo radili skoro dve godine, od pripreme, planiranja, intervjua, kastinga, a filmske scene sa profesionalnim glumcima snimali smo skoro dva meseca. U filmu imamo preko 100 statista“.

Glumci: Danijel Kovačević (Džejms Bond), Petar Milićević (brata Duška Popova), Milan Tanasković (najbolji drug Popova), Kristina Pajkić (Bond devojka),....

Autor: Mašan Lekić

Režija: Mašan Lekić, Vlastimir Ilić, Uroš Nikolić

Scenario: Mašan Lekić i Vesna Radovanović

Trajanje: 90 min

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track