ŽELITE SAVRŠEN SELFI? Uz ovih 5 saveta napravićete pravu fotku
Foto: Profimedia

Saveti

ŽELITE SAVRŠEN SELFI? Uz ovih 5 saveta napravićete pravu fotku

Pop kultura -
Iako nam se, gledajući poznate ličnosti, čini da nema ništa lakše nego ispasti lepo na selfi slici, činjenica je da je ponekad teško napraviti onu jednu pravu fotografiju koju smo spremni staviti na sve društvene mreže.

Razlog tome su brojni faktori koje je potrebno ispuniti – dobro osvetljenje, pravi ugao, pozadina i filteri, a ovo su najčešće greške koje svi činimo prilikom pravljenja selfi slike.

U mraku ste - Mada zvuči banalno, prvo pravilo savršenog selfiija je dobro i, pre svega, prirodno osvetljenje. Umesto da se okrenete prema računaru ili televizoru, stanite ispred prozora kako bi na vas padalo prirodno svetlo. Naravno, najbolje bi bilo da zapravo izađete napolje i uverite se i sami da dobro osvetljenje ponekad može neutralizirati podočnjake i sve senke na licu.

Koristite premalo filtera - Ne trebate se ustručavati u korišćenju filtera kako biste na taj način popravili fotografiju pre nego što je stavite na društvene mreže. Danas postoje brojne aplikacije pomoću kojih možete umanjiti podočnjake, izbeliti zube ili izoštriti oči. Naravno, trudite se biti suptilni i ne preterivati kako biste izgledali što prirodnije.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Koristite previše filtara - Kada je reč o aplikacijama za "peglanje" lica, nije teško zaneti se i napraviti nekoliko pokreta više. Uvek popravljajte isključivo one delove koji izrazito odskaču, a ne dirajte bore i crte koje doprinose prirodnom izgledu. Kada je o samim Instagram filterima reč, vodite računa o njihovom intenzitetu – svaki od njih moguće je koristiti u većoj ili manjoj meri.

Zauzimate loš ugao - Ovo pravilo usavršila je Kim Kardašijan. Naime, kada slikate selfi, bradu obavezno spustite prema dole, a kameru pomaknite prema gore. Ovu ravnotežu najlakše ćete postići tako što ćete donji deo mobilnog telefona držati u ravnini svojih očiju, a možete koristiti i štap za self.

Fotografišete se samo jednom - Poznate dame jednoglasne su u jednom – fotografišite se nekolikopuno puta! Naime, događa se da jedan selfi nije dovoljan i da samo mala promena ugla ili izraza lica čini da izgledate puno bolje. Stoga isprobajte što više poza i uglova, i ne zaboravite svaki put namestiti fokus.

Foto Instagram
Foto Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track