KUSTURICA PREDSTAVIO PROGRAM: Guske i rakete umesto zvezda na Kustendorfu
Foto: Dragana Udovičić

Festival na Mokroj gori

KUSTURICA PREDSTAVIO PROGRAM: Guske i rakete umesto zvezda na Kustendorfu

Pop kultura -
Guske imaju i dostojanstvo i gusan tokom svog života nikad ne prevari svoju ženu, rekao je Kusturica

Emir Kusturica predstavio je program devetog izdanja međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, koji će biti održan od 22. do 27. januara u Drvengradu u Mokroj Gori.Slavni reditelj otkrio je da će ministar kulture Ivan Tasovac otvoriti i zatvoriti manifestaciju, a posebno je ponosan na to što će tokom šest dana biti prikazani brojni filmovi iz Srbije u takmičarskom programu. Od zvezda stiže reditelj Žak Odijar, prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu za film „Dipan“. Na otvaranju umesto holivudskih zvezda videćemo guske koje prate Kustino stvaralaštvo.

- Spominjao sam u Rusiji neke rakete. Dvoumim se da postavim te rakete i da to bude deo performansa. Međutim, moja žena insistira da one budu stavljene na naš balkon u Beogradu. Stvar se iskomplikovala jer deo balkona još nije legalizovan.

Nešto ćemo da smislimo između ogromnog broja gusaka i raketa koje stižu. Guske su kamarile u mojim filmovima. One su pakosne životinje koje umeju da ugrizu. Guske imaju i dostojanstvo i gusan tokom svog života nikad ne prevari svoju ženu - rekao je Kusta, koji je najavio da će njegov novi film „Na mlečnom putu“ s Monikom Beluči biti prikazan na Kanskom festivalu.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track